?>

Koreli heyet Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Seul belediyesi meclis başkanı hyeonki kim ile belediye bürokratlarından oluşan güney kore heyeti, nevşehir belediye başkanı rasim arı’yı ziyaret etti.

Genel - 11 ay önce

Ankara’nın kardeş kenti Seul’den gelen, Seul Belediyesi Meclis Başkanı Hyeonki Kim ile belediye bürokratlarından oluşan Güney Kore heyeti, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Seul Belediye Meclisi Başkan Vekili Hyeonki Kim ve beraberindeki heyeti kabul etti. Güney Kore’den gelen heyeti ilk olarak başkanlık makamında konuk eden Arı, burada heyete Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi hakkında bilgiler verdi. Arı; Nevşehir’in UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi kilise, manastır ve yer altı şehirleri ile Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın merkezi olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl dünyanın farklı ülkelerinden 4 milyonu aşkın turist ağırlayan bölgenin 2024 yılında 5 milyonu aşkın turisti ağırlamayı hedeflediğini kaydeden Başkan Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olan tarihi Kayaşehir ile ilgili bilgiler verdi. Nevşehir Belediyesi tarafından kentte gerçekleştirmeyi planladıkları turizm yatırımlarından da bahseden Arı, heyette bulunan Seul Belediyesi Meclis Başkanı Hyeonki Kim’e çini bir tabak hediye etti.

Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Türkiye’deki belediyecilik sistemini anlatarak sorularını cevaplandırdı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

MARMARİS'İN GURURU HİRA ERCAN 2024 KİCK BOKS DÜNYA KUPASI 2.Sİ OLDU

2024-05-18 16:21 - Spor

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE MİNİK ÇİFTÇİLER HASADA BAŞLADI

2024-05-20 17:02 - Marmaris

Nesli tükenmek üzere olan alaca sansar, Gercüş’te ölü bulundu

2024-05-17 10:05 - Gündem

MARMARİS'İN GENÇLİĞİ, GENÇLİK BAYRAMI'NDA BULUŞTU

2024-05-20 11:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Aydın Baruş: "Gümüşhane’de turizmde istediğimiz noktada değiliz"

17:35 - Genel

Facia teğet geçti

17:31 - Genel

Erzincan’da 23 Nisan kutlamaları renkli anlara sahne oldu

17:28 - Genel

Muğlaspor Şampiyonluğunu Cüneyt Erdan'a Adadı

17:14 - Genel

Mesleki eğitimi güçlendirmek için TOBB ve YÖK’ten iş birliği

16:48 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık