?>

Körfez’de dönüşüm sırası Kabakoz’da

Körfez belediye başkanı şener söğüt, "barbaros'ta vatandaşlarımızın taşınacağı yeni konutlar yüzde 90 tamamlandı. şimdi sıra kabakoz bölgemizde. Rezerv alan onayı bakanımızın önünde" dedi.

Gündem - 6 ay önce

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Barbaros’ta vatandaşlarımızın taşınacağı yeni konutlar yüzde 90 tamamlandı. Şimdi sıra Kabakoz bölgemizde. Rezerv alan onayı Bakanımızın önünde" dedi.

Körfez Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 15 gündem maddesi tek tek görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında ilçede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi de aktaran Başkan Söğüt, kentsel dönüşümle ilgili olarak Barbaros Mahallesi’nden taşınacak vatandaşlar için yapılan konutlarda sona gelindiğini, yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti.

Yıl sonu itibariyle de konutların teslim edilebilir duruma geleceğinin altını çizen Başkan Söğüt, "Tabii Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve Bakanımıza ayrıca teşekkür etmemiz lazım. Bu konuda büyük destekleri oldu. Sırada Kabakoz bölgesi var. Kentsel dönüşüm faaliyetleri gerçekten uzun zaman süren çalışmalar. Kabakoz bölgesiyle ilgili de adımlar attık. Rezerv alan onayı Bakanın önünde. Onaylandığı an vatandaşlarımızla görüşerek onların konutları yapılarak taşınma sürecini başlatacağız" dedi.

İlçedeki altyapı çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Başkan Söğüt, "Altyapı bizim geçtiğimiz dönem en fazla yatırım yaptığımız konu. Adeta mahallelerimizin büyük kısmını bitirdik, sadece 4 mahallemiz kaldı. Tabii altyapı bitti. ’Sorun yaşamayacağız’ demek de yanlış. Büyük sorunları aştık. Şimdi Mimar Sinan Mahallemize başlayacağız. Oradaki altyapı zorlu bir süreç olacak. Atalar Mahallesi’nde de ana cadde kısmına gireceğiz. Esentepe Kuzey Mahallelerine de girmeyi hedefliyoruz. Bu dönem altyapıyı tamamladığımız dönem olacak. Geçen dönem 2 milyar TL’nin üzerinde bir yatırımla içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon olarak 500 kilometrelik hat döşendi. Bu çalışmanın başka bir örneği yok" dedi.

Toplantıda ayrıca gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-30 20:29 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Bağcı: "Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesi"

16:57 - Gündem

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

16:46 - Gündem

Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm hız kazanıyor

16:37 - Gündem

Anne ayı ve üç yavrusu yaylada görüntülendi

16:27 - Gündem

Fransız heyet, Kastamonu’daki ormancılık faaliyetlerini inceledi

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş