?>

Köydeki geleneklerini şehirde yaşatıyorlar

?ftara kaymakam ilyas memiş de katıldı

Kültür Sanat - 6 saat önce

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, köylerde asırlardır devam eden toplu iftar açma geleneği şehirlerde de yaşatılıyor. Özellikle kırsal kesimden gelenlerin yoğunlukta olduğu mahallelerde kurulan iftar sofraları yüzlerce insanı buluşturuyor.

İlçenin Hürriyet Mahallesinde muhtar Aydın Kılcı’nın öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar iftarda yüzlerce insanı ağırladı. Kadınların imece ile hazırladığı yemekler mahallenin gençleri tarafından servis edildi. Hürriyet Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam İlyas Memiş ile Belediye Başkan Yardımcısı avukat Ayten Tuna, Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Jandarma komutanı binbaşı Ünal Bayhan, Müftü Mustafa Ali Işık, siyası parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Emekli imam Hüseyin Gülmez’in yaptığı duanın ardından ezanla birlikte oruçlar açılırken, mahalle iftarlarının devam edeceği açıklandı.

Katılımcılara teşekkür eden Hürriyet Mahallesi muhtarı Aydın Kılcı, " Bu gün buraya daire amirlerimiz Kaymakam beyimiz, jandarma komutanımız mahalle sakinlerimiz, çevre mahallelerden tahminimden yüksek katılım oldu. İmece usulü mahalle sakinleriyle ilkini yaptığımız iftarı gelenek haline getireceğiz. İftara katkıyı yapan herkesten, mahalle sakinlerinden Allah razı olsun. Gelenlerin ayaklarına sağlık diyorum. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. Sezgin Gökdemir de, " Böyle adetler köylerde görülüyordu daha fazla. Şimdi ilçe merkezlerinde ilçelerdeki mahallelerde de görülüyor. Katkıda bulunanlardan Allah razı olsun. Allah kabul etsin" dedi.

Burhaniye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Dayı ise, " Daha önce kırsalda olan bu iftar yemeklerimiz şu günlerde merkez mahallerimize de yayıldı. Dün akşam Balıkesir’deydik. Bu gün Hürriyet Mahallesinde, Cuma günü Hacıahmet de, Pazar günü de Dutluca’dayız. . Ve böyle bu devam ekmektedir. Bu geleneksel hayırlarımızı devam ettiren arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederim. Hayırlarını Allah kabul etsin. İyi akşamlar" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

Armutalan İçin Yeni İmar Planı Onaylandı

2025-03-13 10:23 - Gündem

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Oktay: "Siyasi Bir İtibar Suikastine Uğruyorum"

2025-03-12 13:55 - Marmaris

Gazetecilerden Yeni Emniyet Müdürü Özdemir’e Ziyaret

2025-03-11 17:10 - Marmaris

GETOB kendi dergisinin tanıtımını yaptığı toplantıda yeni sezon için olumlu konuştu

2025-03-12 17:02 - Genel

İlgili Haberler

Öğrencilerden Çanakkale Zaferi koreografisi

16:09 - Kültür Sanat

Hisarcık’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 110. yıldönümü etkinlikleri

15:41 - Kültür Sanat

Burhaniye’ de Çanakkale Zaferinin 110.yıldönümü kutlandı

15:40 - Kültür Sanat

Çankırı’da şehitler dualarla anıldı

15:27 - Kültür Sanat

Büyük zaferin yıldönümünde şehitler anıldı

15:04 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayıp Fotoğrafçı Evinin Balkonunda Ölü Bulundu

15:30 - Asayiş

Suriyelilerin Dönüşü Konut Piyasasını Nasıl Etkiledi

15:30 - Ekonomi

Sanatçı Züleyha Ortak'ın Evine Gelen Tamirci Öldürüldü

15:30 - Asayiş

Isparta'da Annenin Çocuğuna Şiddet İddiası

15:30 - Asayiş

Limon Tarlada 15 TL

15:30 - Ekonomi