?>

Köylüler ’piknikçi istemiyoruz’ eylemi yaptı

Kütahya'nın domaniç ilçesi güney köyünde piknikçiler ve muhtar arasında çıkan arbededen sonra köylüler, ‘köyde piknikçi istemiyoruz' diyerek durumu tepki gösterdi.

Gündem - 5 ay önce

Kütahya’nın Domaniç ilçesi Güney köyünde piknikçiler ve muhtar arasında çıkan arbededen sonra köylüler, ‘Köyde piknikçi istemiyoruz’ diyerek durumu tepki gösterdi.

Köy halkını toplayarak gazetecilere demeç veren Güney Köyü Muhtarı Saffet Aydın, “Mera alanımızdı piknikçilerin istilasına uğradı. Köylü çöp toplamaktan, tıkanan cami tuvaletini temizlemekten gına gelmişti. Bizde önceki valimizin tavsiyesi ile bir dernek kurup piknikçilerden makbuz karşılığı 50’şer lira temizlik parası toplamaya başladık. Geçtiğimiz hafta sonu yine böyle tahsilat yaparken bir genç itiraz etti. Sonra tartışma büyüdü. Kafama taş atıldı. Olayı gören duyan köylülerde kavgaya karışınca olaylar çok büyüdü” dedi.

Köylüler piknikçiler için mescit, tuvalet gibi imkanları sağladıklarını, burada bugüne kadar gelen piknikçilere misafir gibi baktıklarını, ancak son dönemlerde hat safhaya ulaşan, yüksek ses, çevre kirliliği, alkol alımı, fuhuş, ağaçların zarar görmesi gibi sebeplerden dolayı artık alanda piknikçi istemediklerini belirttiler.

Domaniç Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve köy halkından Nevzat Baş, “Burası bizim mera alanımızdı. Artık hayvanlarımızı kendi köyümüzde meraya indiremiyor, dereden sulayamıyoruz. Köpeklerimize et verdikleri için, köpekler hayvana bakmaz oldu. Yılları içinde 50-60 koyunumu bu yüzden kurda kaptırdım. Hayvanla köye gelirken toz yapıyorsunuz diye sataşıyorlar” diye konuştu.

Köyde bahçelere gidemediklerini anlatan kadınlar, “Meyve ve sebzelerimiz çalınıyor, meyve ağaçlarımız, bahçe kapılarımız odun için kırılıyor. Bir de son zamanlarda bahçelerimizde alkol alıyorlar” dedi.

Köyün yaşlılarından Süleyman Koçyiğit, “Kendi bahçeme gittim iki adamla karşılaştım. Siz buraya nasıl girersiniz dedim adamlar beni dövdü” ifadelerini kullandı.

Köylüler, “Yıllardır çalmadık kapı bırakmadık, çare aradık, devletten bir destek alamadık. Sonunda olan oldu arbede yaşandı. Önlem alınmazsa daha da kötü şeyler olacak” diyen köyün eski muhtarları ve köylüler yetkililerden destek istedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

Selçuk Özdağ: Sorularıma hala yanıt bekliyorum

2024-08-27 14:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Kağıthane Belediyesi kar yağışına hazır

15:57 - Gündem

Yağışı eğlenceye dönüştürdü: Karla kaplı yolda ahşap paletle kayak yaptı

15:46 - Gündem

Yavru ayıların karda oyun keyfi kameralara takıldı

15:41 - Gündem

Anne ayının yavruları ile kar üzerinde oyunu fotokapana yansıdı

15:28 - Gündem

Akyazı Belediyesi’nden hafta sonu kızak etkinliği

15:19 - Gündem

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş