?>

Kozan’ın çalındığı iddia edilen ’portakal’ simgesinin nerede olduğu ortaya çıktı

Adana’nın kozan ilçesinde ilçe girişinin simgesi olan ve geçtiğimiz aylarda kozan belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan kozan yazısındaki “o” harfi yerine kullanılan portakal simgesi ilçede kaybolunca sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar portakalın çalındığını düşünürken gerçek başka çıktı.

Genel - 2 ay önce

ADANA (İHA) – Adana’da Kozan Belediyesinin ilçe girişindeki logosunda bulunan portakalın fırtınada zarar gördüğü ve yenileneceği ortaya çıktı.

Adana’nın Kozan ilçesinde belediyeye ait Kozan yazılı logonun ’o’ harfi yerine yerleştirilen portakalın çalındığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar portakalın çalındığını düşünürken gerçek başka çıktı. Portakal simgesinin 24 Kasım’da yaşanan fırtınada hasar gördüğü ve Kozan Belediyesi tarafından yenileceği öğrenildi.

İlçe sakini Hediye Portakal, "Portakal gelene kadar ilçemize gelen misafirleri biz karşılarız ‘hoş geldin’ deriz. İlçede yaşayan bir esnafım. Hemen soy ismime sahip çıkmalıyım dedim ve geldim. Kozan’ın kalbi çalındı dediler. Kalbimizi portakalımızı kimse çalamaz. Rüzgarda hasar görmüş, yeniden gelecekmiş. Biz de burada tebessüm ederek karşılama yapalım istedik" dedi.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Çoban da ilçenin simgesinin çalınmadığını ifade ederek, "Kozan’ımızda kimse böyle bir şey yapmaz. Kozan’a geri gelecektir. Kozan Belediyemizin ilçemize kazandırmış olduğu yazımızdaki simge portakalımız 24 Kasım’da yaşanan fırtınada hasar görmüştü. Yenilenerek ve daha da güzel simge haline gelerek ilçemize geri gelecek. Kozan Belediye Başkanımız Mustafa Atlı’nın talimatı ile yeniden kısa sürede yerinde olacak. Çalınmamıştır” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Prof. Dr. Küçük: "Çevre problemlerine sebep olan ülkelere bakıldığında en başta Amerika’yı, Çin ve Rusya’yı sayabiliriz"

2024-11-27 15:43 - Gündem

Mersin’de sağlık şartlarına aykırı taşınan 235 kilo et ele geçirildi

2024-11-25 11:50 - Genel

İlgili Haberler

Genç ilçesinde şap karantinası

19:44 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz: "Maaş artışı daha ilk ayda eridi gitti"

19:34 - Genel

Başkan Zeyrek: "Teğmenlerimizin her zaman yanındayız"

18:11 - Genel

"Yenidoğan çetesi" sanıklarından İlker Gönen için cenaze töreni düzenledi

17:25 - Genel

28 Şubat sürecinde bin 635 personel haksız şekilde TSK’dan atıldı, geriye büyük zulmün şok edici hikayeleri kaldı

17:13 - Genel

Günün Manşetleri

Feribot Seferleri Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

16:43 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Erişilebilir Yol Düzenlemesi

16:35 - ÇEVRE

Yargıtay, Pınar Gültekin Cinayetinde Kararı Bozdu

16:33 - Asayiş

30 Yıldır Arıcılık Yaparak En Kaliteli Balı Üretiyor

16:30 - Gündem

45 Bin Yıldan Fazla Hapisle Yargılandı

16:29 - Gündem