?>

Küçük kalplerden büyük farkındalık: “Bu okyanus hepimizin”

ümraniye’de 3 aralık dünya engelliler günü’nde, özel gereksinimli çocuklarla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Genel - 2 ay önce

Ümraniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, özel gereksinimli çocuklarla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Çocukların atık malzemelerden oluşturduğu “Bu Okyanus Hepimizin” temalı çalışma, tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Ümraniye Belediyesi, toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gülden Soyak Engelliler Merkezi’nde, özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren öğrenciler bir araya gelerek “Bu Okyanus Hepimizin” temasıyla bir çalışma gerçekleştirdi. Bu proje, engelli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını desteklemek ve çocukların küçük yaşlardan itibaren empati ile duyarlılık geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Etkinlik, çocukların hem sosyalleşmelerine hem de özgüven kazanmalarına yardımcı oldu. Özel gereksinimli öğrenciler, bu süreçte özgüvenlerini pekiştirme ve toplum içinde kendilerini ifade etme deneyimi kazanırken, normal gelişim gösteren öğrenciler ise engellilik konusuna yeni bir perspektifle bakma fırsatı buldu.

Atölye çalışmasında hazırlanan eser, etkinlik sonunda Bilge Soyak İlkokulu’na hediye edildi. Böylece sadece öğrenciler değil, aynı zamanda öğretmenler ve veliler de engellilik konusunda farkındalık mesajı ile buluştu.“Bu Okyanus Hepimizin” çalışması, çocukların birlikte başardıkları bu anlamlı projeyle, empati ve dayanışmanın gücünü bir kez daha ortaya koydu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

İlgili Haberler

Başkan Aydın vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

16:34 - Genel

Gürsu’nun nüfusu arttı

16:35 - Genel

MUĞLA, FRUİT LOGİSTİCA 2025’TE YERİNİ ALDI

16:28 - Genel

Didim rengarenk çiçeklerle süslendi

16:25 - Genel

Muğla tarımı Berlin Fuarı’nda tanıtıldı

16:16 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık