?>

Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz oldu

Kula belediyesi’nde 27 haziran tarihinde yaşanan arbede olay sebebiyle başkan hikmet dönmez’in tutuklanmasının ardından manisa valiliği kararıyla bugün başkan vekili seçimi yapıldı. 15 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 1. , 2. Ve 3. Turda 9 üyenin oyunu alan chp’li meclis üyesi semra gündüz kula belediye başkan vekili oldu. Mhp’nin adayı olan adnan sarı ise 3 turda da 6 oyda kaldı. (oy kullanan - chp meclis üyesi, kula belediye başkan vekili semra gündüz)

Siyaset - 12 ay önce

Kula Belediyesi’nde 27 Haziran tarihinde yaşanan darp olayının ardından tutuklanan Başkan Hikmet Dönmez’in yerine Manisa Valiliği kararıyla bugün başkan vekili seçimi yapıldı. 15 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 1., 2. ve 3. turda 9 üyenin oyunu alan CHP’li Meclis Üyesi Semra Gündüz Kula Belediye Başkan Vekili oldu. MHP’nin adayı olan Adnan Sarı ise 3 turda da 6 oyda kaldı.

27 Haziran tarihinde Kula Belediyesi’nde yaşanan darp olayı ile ilgili Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in tutuklanmasının ardından Manisa Valiliği tarafından gönderilen resmi yazıyla 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 45. maddesi uygulanarak Kula Belediye Meclisi’nden bir başkan vekili seçilmesine karar verilmişti. Bugün, yani 8 Temmuz Pazartesi günü Belediye Başkan ve Meclis Başkan Vekili Mahmut Çalık önderliğinde yapılan seçimde CHP’nin adayı Semra Gündüz ile MHP’nin adayı Adnan Sarı için oylama yapıldı. 15 meclis üyesinin bulunduğu Kula Belediye Meclisi’nde 1., 2., ve 3. turda 9 üyenin oyunu alan CHP’nin adayı Semra Gündüz Kula Belediye Başkan vekili olarak seçildi. MHP’nin adayı Adnan Sarı ise 3 turda da 6 oyda kaldı.

Düzenlenen seçime Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen, siyasi partilerin ilçe başkanları ve meclis üyeleri katılım gösterdi.

31 Mart tarihinde yapılan seçimin ardından ikinci bir zafer elde ettiklerini dile getiren CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediye Başkanlık makamının sahibinin hâlâ daha Hikmet Dönmez olduğunu ifade ederek süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Başkan Dönmez’in en kısa süre tahliye edilerek görevinin başına döneceğine emin olduğunun da altını çizen Başkan Özalper, "Hep birlikte bu süreci çok iyi yöneteceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek telefonun bir ucunda. Kula bizim için çok kıymetli, Kula’yı kolay kazanmadık, kaybetmeyeceğiz. Aynı hassasiyeti diğer belediye meclis üyelerimizin de göstereceğini biliyoruz. Bir tane Kula’mız var. Hep birlikte Kula’yı hak ettiği yere taşıyacağız. Hepinizin ayaklarına sağlık.” şeklinde konuştu.

31 Mart tarihinde Kula Belediye Başkanı olarak seçilen Hikmet Dönmez’in en kısa sürede görevine geri döneceğini ifade ederek başkanlık emanetini en güzel şekilde temsil edeceğini dile getiren Kula Belediye Başkan vekili Semra Gündüz ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekilleri, CHP Manisa İl Başkanlığı ve meclis üyeleri ile birlikte Kula’ya hizmet etmek için canla başla çalışacaklarını ifade eden Başkan vekili Gündüz; “ Partimize gönül veren hemşerilerimiz, meclis üyesi arkadaşlarımız, başkanlarımızla, vekillerimizle hep birlikte Kula’yı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Başkanımız Hikmet Dönmez göreve dönünceye kadar emanetine sahip çıkacak, Kula halkımıza hizmetleri sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Kaymakam Küçük, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

11:55 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’da

11:24 - Siyaset

Şırnak’ın turizm potansiyeline güçlü destek

10:58 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, Hollandalı mevkidaşı Van Weel ile bir araya geldi

09:02 - Siyaset

Başkan Halit Doğan, "Batı Çevre Yolu başlıyor"

21:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

8.8 ton sahte alkol ele geçirildi

09:50 - Asayiş

Meteoroloji’den kavurucu sıcaklık uyarısı

09:49 - Gündem

Formula 1 Heyecanı Britanya Grand Prix'siyle Devam Ediyor

09:37 - Spor

Havuzlar Sağlık Riski Taşıyor

09:25 - Sağlık

Konut Kredisi Faizleri Düşünce Fiyatlar Artacak

09:16 - Ekonomi