?>

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkındaki tedbir kararı kaldırıldı

Makam odasında 2 kişinin darbedilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve ardından içişleri bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan kula belediye başkanı hikmet dönmez hakkındaki verilen açığa alınma kararı manisa idare mahkemesi tarafından iptal edildi. Başkan dönmez, içişleri bakanlığı’nın görevine iade etmesinin ardından görevine başlayacak

Siyaset - 4 saat önce

Makam odasında 2 kişinin darbedilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkındaki verilen açığa alınma kararı Manisa İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Başkan Dönmez, İçişleri Bakanlığı’nın görevine iade etmesinin ardından görevine başlayacak.

27 Haziran 2024 tarihinde makam odasında çıkan arbede ile ilgili tutuklanan, 30 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmasına devam edilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak tedbir konulan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, Manisa İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Manisa İdare Mahkemesi tarafından yapılan değerlendirmede Başkan Dönmez hakkındaki soruşturma ve davanın geldiği safahat göz önüne alındığında delilleri karartma durumunun ortadan kalkması sebebiyle tedbiri durdurma kararı aldı. Alınan bu kararın ardından Başkan hikmet Dönmez, İçişleri Bakanlığı’nın görevine iade etmesinin ardından görevine başlayacak.

Mahkeme tarafından alınan kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Delillerin büyük oranda toplanmış olması ve karartılma tehlikesinin bulunmaması gerekçesiyle davacının tutukluluk halinin sona erdirildiği, diğer yandan söz konusu olay nedeniyle yargılaması devam eden ceza davası dosyasında birden çok sanık ve tanık bulunması nedeniyle yargılamanın, ilgilinin görev süresinin sonuna kadar sürme ihtimalinin yüksek olduğu, ayrıca soruşturma ve davanın geldiği safahat göz önüne alındığında delilleri karartma durumunun ortadan kalktığı cihetle, Anayasanın 127. maddesi hükmüne göre geçici tedbir niteliğinde başvurulması gereken görevden uzaklaştırma uygulamasının süreklilik arz edecek tarzda kalıcı hale dönüştürülmesi, dolayısıyla; ilgilinin kadrosundan alınarak belediye başkanlığı görevine fiilen son verme sonucunu doğurduğu açık olup, idareye tanınan takdir yetkisinin Anayasa ve Yasadaki amacına uygun olarak kullanılmadığı kanaatine varıldığından, davacının görevinden sürekli olarak uzaklaştırılması sonucunu doğuracak biçimde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

İlgili Haberler

BM Genel Sekreteri Guterres’ten, kalıcı barış için bağımsız Filistin Devleti vurgusu

01:30 - Siyaset

Beyaz Saray: "Trump, Gazze’ye ABD askeri konuşlandırmayı taahhüt etmedi"

22:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı barışın ve refahın hüküm sürdüğü bir Suriye hepimizin arzusudur"

21:48 - Siyaset

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

21:30 - Siyaset

Sinop’un tarım, hayvan ve ormancılık projeleri görüşüldü

21:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan

Sağlık Kabini İşletmecisi Serbest Bırakıldı

16:35 - Asayiş