?>

Kullar Yaşam Merkezi sanatsal ve kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Başiskele belediyesi tarafından kente kazandırılan kullar yaşam merkezi yeni ve modern haliyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.

Genel - 3 hafta önce

Başiskele Belediyesi tarafından kente kazandırılan Kullar Yaşam Merkezi yeni ve modern haliyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.

Başiskele ilçesi Mehmetağa Mahallesi Alsancak Caddesi Dereboyu Sokak’ta mevcut olan Kullar Kültür Merkezi, modern tarzda yeniden dönüştürülmesiyle ilçeye kazandırıldı. Kullar Yaşam Merkezi, yeni estetik yapısı ve işlevselliğiyle bölge halkının yeni cazibe merkezi olmaya başladı. Daha önceden sadece düğün ve cemiyetlere ev sahipliği yapan merkezde şimdi çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetlerde yapılıyor. Yenİ projeyle birlikte derslik, konferans salonu, fuaye ve sergi alanları da oluşturulan Kullar Yaşam Merkezi’nde Başiskele Meslek Edindirme Kursları (BAŞ-MEK) da verilmeye başlandı. Başiskeleli kadınlara çeşitli mesleki ve hobi amaçlı eğitimler vererek yeteneklerini keşfetme imkânı sunan BAŞ-MEK, ilçenin genelinde eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Kullar Yaşam Merkezi’nde de açılan kurs merkezinde geleneksel el sanatları ile nakış ve giyim eğitimleri veriliyor. Başiskele Halk Eğitim Merkezi’nden görevlendirilen uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda kadınlar hem bu meslekleri öğreniyor hem de komşularıyla sosyalleşiyor.

Kocaeli’nin cazibe merkezi olarak her geçen gün nüfusu artan Başiskele’de 4 bin 155 metrekare alanda toplamda bin 700 metrekare inşaat alanı üzerine inşa edilen kentin yeni yaşam merkezi; modern, estetik ve kullanışlı mimarisiyle bölgeye büyük katma değer kattı. Sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya başlayan Kullar Yaşam Merkezi, 400 kişilik düğün salonu, kır düğün alanı ile vatandaşların en mutlu günlerine şahit oluyor.

Bölge sakinlerinin de büyük beğenisini toplayan merkez, 3 eğitim atölyesi, 90 kişilik konferans salonu ve fuaye-sergi alanı ile çeşitli eğitimlerin ve kültürel etkinliklerin adresi oldu. Vatandaşların park sıkıntısı yaşamamaları için otopark alanı da oluşturuldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

Metamfetaminle Yakalanan Şahıs Gözaltında

2025-01-10 10:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Avustralya’da bir evin bahçesinde 102 zehirli yılan bulundu

14:03 - Genel

Nazilli Belediyesi Şirinevler Mahallesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor

14:11 - Genel

Bandırma’nın yüksek kesimleri beyaza büründü

14:06 - Genel

Bursa Büyükşehir’den teknoloji alanında önemli iş birliği

14:06 - Genel

Seferihisar Belediye Başkanı, yüzü yanan personelini ziyaret etti

13:33 - Genel

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor