?>

Kurban Bayramı sakatata yaradı, zam yok

Kurban bayramı türkiye’de sakatatın başkenti adana’ya yaradı. Sakatat ürünlerine zam beklenmezken zam yapan işletmeler hakkında yaptırım yapılacağı açıklandı.

Ekonomi - 8 ay önce

Kurban Bayramı Türkiye’de sakatatın başkenti Adana’ya yaradı. Sakatat ürünlerine zam beklenmezken zam yapan işletmeler hakkında yaptırım uygulanacağı açıklandı.

Tüm ülkedeki mezbahalarda hayvan kesimi sonucunda elde edilen başta şırdan olmak üzere çoğu sakatat Adana’ya gönderiliyor. Kurban Bayramı nedeniyle küçükbaş hayvan kesiminin artmasıyla birlikte paralel olarak ciğer ve böbrek gibi sakatat fiyatlarına da zam yapılmadı. “Fiyatlarda artış yok”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Yağmur, sakatat fiyatlarında herhangi bir artışı öngörmediklerini belirterek, “Hava sıcaklığı ve Kurban Bayramı’ndan yeni çıkmış olmamız nedeniyle sakatat fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Fiyatlar yerinde sabit olarak kalacak. Zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi. “Fiyat dengesizliğini vatandaşlar bize bildirsin”

Sakatat fiyatları hakkında bilgi veren Başkan Yağmur, belirlenmiş fiyatların üstüne satış yapan işletmelere yaptırım olacağını vurgulayarak, “Temizlenmiş işkembe ve mumbar 100 TL. Karaciğerin kilogram fiyatı 600 lira, ütülenmiş kelle ise 200 TL. Şırdan ise 60-70 TL arasında değişiyor. Havalar biraz serinlerse ufak bir zam olabilir. Vatandaşlarımız kendi bildiği kasaptan alışveriş yapsınlar. Fiyat dengesizliğini vatandaşlar bize bildirsin, bizde yaptırımları uygulayalım” ifadelerini kullandı. “Eskinin gariban yemeği artık lüks oldu”

Şırdancı Güngör Güler ise Kurban Bayramı’nın sakatata olumlu olduğunu aktararak, şunları söyledi:

“Sakatata zam gelmeyeceği bizlere de bildirildi. Özellikle şırdan ve diğer sakatat türevlerine zam gelmeyeceği bildirildi. 2-3 ay boyunca sakatata zam gelmeyeceği belli oldu. Bizler şuanda şırdanı 100 TL’den, dana şırdanı 170 TL’den, karın ve kırkkat 60 TL’den satıyoruz. Eskiden sakatat gariban yemeğiydi ama şimdi maalesef lüks yemeği oldu.” “Talep fazla olduğu için şu anda yetişmiyor”

Sakatat yemeklerinin artık başka illerde de tüketilmesinin fiyatları etkilediğini anlatan Güler, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de şırdan ve sakatat talebi artmasaydı fiyatlar bu kadar yükselmezdi. Talep fazla olduğu için şuanda yetişmiyor. Biz 100 liraya şırdan satıyoruz herkes pahalı diyor ama İstanbul’da 140-150 liraya satılıyor orada hiç sorun olmuyor” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

KÖYCEĞİZ'İN SAKLI CENNETİ : YUVARLAKÇAY

2024-06-17 20:32 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

İTFAİYE ’DEN ŞÖVALYE SAKİNLERİNE EĞİTİM 

2024-06-21 14:11 - Asayiş

Samsunspor’da geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı

2024-06-18 16:24 - Spor

AKYAKA’DA İZDİHAM YAŞANDI

2024-06-20 15:48 - Turizm

İlgili Haberler

Manisa sanayicisi karbon ayak izini azaltmak için harekete geçti

18:42 - Ekonomi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

18:19 - Ekonomi

THY ile Elazığ’ın tanıtım hamlesi hız kesmeden devam ediyor

17:18 - Ekonomi

Elazığ’da destek alan 4 projenin imza töreni gerçekleşti

17:14 - Ekonomi

Türkiye dünyada tarım alanında 31, tarımsal hasılada ise 9. sırada

17:01 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık