?>

Kütahya’da engelli bireylerin garsonluk yaptığı kafe, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı

Kütahya'da, dünya engelliler günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla engelli bireylerin görev yaptığı "engelsiz kafe" etkinliği düzenlendi.

İnsan - 5 ay önce

Kütahya’da, Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla engelli bireylerin görev yaptığı "Engelsiz Kafe" etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin öğrenci toplulukları tarafından organize edildi.

Bir alışveriş merkezinde kurulan kafede engelli bireyler ve Down sendromlu çocuklar, öğrenci gönüllülerle birlikte çay ve kahve servisi yaptı. Etkinlik, hem engelli bireylerin topluma daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak hem de özgüven kazanmalarına destek olmak amacıyla hayata geçirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencisi Alanur Gökcen, etkinliğin amacını şöyle anlattı: “Dünya Engelliler Günü için Engelsiz Hayat Topluluğu olarak bir etkinlik düzenledik. Bugün Engelsiz Kafe başlığı altında engelli ve Down sendromlu çocuklarımızla birlikte garsonluk yapıyoruz, satışlar gerçekleştiriyoruz. Onlarla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Vatandaşlarımız kafemize gelerek sipariş veriyor, biz de onları yerine getiriyoruz. Hem biz hem de çocuklarımız çok mutluyuz.”

Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Berke Menekşeli ise etkinliğin toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Menekşeli, "Bu etkinlikle engelli arkadaşlarımızın bizden hiçbir farkı olmadığını, toplumsal hayatta rahatça yer alabildiklerini göstermek istedik. Kütahya halkı bu konuda her zaman duyarlı olmuştur. Bu yıl da yoğun bir ilgi görüyoruz. Kahve, çay ve limonata gibi ürünler satıyoruz ve halkımızdan çok güzel geri dönüşler alıyoruz" dedi.

Etkinlik, hem katılımcılar hem de vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, engelli bireylerin sosyal hayatta daha aktif rol alabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

İlgili Haberler

Antep fıstığında zirai don tehlikesinin geçmesi rahat nefes aldırdı

10:15 - İnsan

Başkan Sandıkçı: "Hemşehrilerimizle istişare kültürü içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

10:10 - İnsan

Anne kedi yavrusunu çekmecede doğurdu

09:27 - İnsan

Başkan Yargıç Harmankaya güven tazeledi

09:28 - İnsan

Kadınlar el sanatları kursunda hem sosyalleşiyor hem de öğreniyor

09:24 - İnsan

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel