?>

Kütahya’da Uluslararası Öğrenci Şenliği

Kütahya'da uluslararası öğrenci şenliği

İnsan - 6 ay önce

Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen "Öğrenci Şenliği" programı, Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kafeteryası’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte 16 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler, ülkelerine ait yöresel ürünleri, lezzetleri, müzik aletlerini ve folklorik danslarını sergileyerek kültürlerini tanıttı. Renkli programa Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, etkinliğin önemine değindi. Başkan Ceyhun, "Kütahyamızda güzel bir etkinlik planladık. Ülkemizde çok sayıda uluslararası öğrenci var ve bu bizim arzuladığımız bir şey. Bu öğrenciler mülteci değil; buraya eğitim için geliyorlar, bir meslek sahibi olup memleketlerine dönüyorlar. Ancak Türk öğrencilerle aralarında iletişim problemi olduğunu fark ettik. Aynı zamanda birbirleriyle de kaynaşmada sıkıntı yaşıyorlar. Bu tarz etkinliklerle bu sorunları çözmeye ve kültürel köprüler kurmaya çalışıyoruz. Burada 16 ülkeden kardeşlerimiz var. Yiyeceklerini, hediyelik eşyalarını ve folklorik kültürlerini sergiliyorlar. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz, ülkelerine döndüklerinde Türk kültürünü ve buradaki dostluklarını unutmuyorlar" dedi. "Gazze’de büyük sıkıntılar yaşanıyor"

Sebahattin Ceyhun, bölgede yaşanan savaşlara da değinerek barış mesajı verdi. Başkan Ceyhun, "Etrafımızda Suriye’de, Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da, Sudan’da büyük problemler var. Hele Gazze’de büyük sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah buradan başlayan bu dostluk ve barış havası tüm dünyaya yayılır ve savaşlar sona erer. Bizim amacımız, barışçıl bir dünya için köprüler oluşturmak ve işbirlikleri kurmak" diye konuştu. Suriye standına yoğun ilgi

Programda özellikle Suriye standı büyük ilgi gördü. Suriye halkının yaşadığı özgürlük sürecine değinen Ceyhun, "Burada Suriye standına olan yoğun ilgi, insanların oradaki hürriyet havasını hissetme çabasıdır. İnşallah bu süreç barışla sonuçlanır ve Gazze, Sudan ve diğer ülkelerdeki savaşlar da son bulur" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Afganistan, Çad, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Irak, Komor Adaları, Lübnan, Mısır, Somali, Sudan, Suriye, Ürdün ve Yemenli öğrenciler, yöresel kıyafetleri ve kültürel danslarıyla büyük beğeni topladı. Geleneksel müzikler eşliğinde sergilenen danslar ve oyunlar, programa katılanların ilgisini çekti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

İlgili Haberler

İnceciköz’e manda yoğurdu ikram ettiler

20:55 - İnsan

Vali Koç, toplumun sevilen ismi Cemal Aksakboğa’yı Valilikte konuk etti

18:45 - İnsan

Kırklareli Valisi vatandaşların taleplerini dinledi

18:13 - İnsan

Gödekmerdan’a tebrik ziyareti

17:47 - İnsan

’Türkiye Yüzyılında Geleceğin Yıldızları’ yıl sonu şenliği düzenlendi

17:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş