?>

Kuvayı Milliye Gençlik Orkestrası genç yeteneklerini arıyor

Kuvayı milliye gençlik orkestrası genç yeteneklerini arıyor

Kültür Sanat - 6 saat önce

Balıkesir’in sosyal ve yaşayan bir kent olması için birçok başarılı çalışmayı hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın öncülüğünde Kuvayı milliye Gençlik Orkestrası kuruluyor. Keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas çalan 14-22 yaş arası yetenekli gençlerden oluşacak orkestrada yer almak için başvurular 28 Mart Cuma günü sona erecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın şehrin kültür-sanat hayatına katkıları sürüyor. Sosyal ve yaşayan bir kent oluşturmak amacıyla Kuvayı milliye Gençlik Orkestrası’nı hayata geçiren Başkan Akın, genç yeteneklere hayallerine giden yolda en büyük desteği veriyor. Bu kapsamda Kuvayı milliye meşalesinin yandığı Balıkesir’in yiğit evlatları, şehrin sesi olmaya hazırlanıyor. Balıkesir Kent Konseyi’nin tavsiye kararıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Orkestrası’nın oluşturacağı Kuvayı milliye Gençlik Orkestrası için başvurular başladı. Keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas çalan 14-22 yaş arası gençler, 30 kişilik orkestrada yer alabilmek için 28 Mart 2025 Cuma gününe kadar başvuru yapabilecekler.

Videolu başvuru alınacak

Kuvayı milliye Gençlik Orkestrası’nda yer almak isteyen gençler, formu doldurarak ön seçime başvuru yapabilecekler. "Ön Seçme" ve "Seçme" olarak iki aşamadan oluşan başvurunun tamamlanabilmesi için gençler enstrümanlarıyla kısa bir video hazırlayacak. Temel teknik becerilerin değerlendirileceği bu video kaydının en az 3 en fazla 5 dakika olması gerekiyor. Kaydın temiz ve eksiksiz olarak duyulduğu video wetransfer.com adresine yüklenip bu link de başvuru formundaki ilgili yere yapıştırılıp başvuru tamamlanacak. Ön seçme sonuçları ise 2 Nisan 2025 Çarşamba günü https://www.balikesirkentkonseyi.org/ adresinden açıklanacak.

60 aday arasından 30 kişi seçilecek

İkinci aşamada 60 aday arasından seçme yapılacak. Enstrümanıyla birlikte Balıkesir Kent Konseyi’ne davet edilen adaylar, seçmelerde yeteneklerini sergileyecek. 20 Keman, 4 viyola, 4 viyolonsel ve 2 kontrbas olmak üzere 30 kişilik kadro Kent Konseyi internet sitesinin ana sayfasında ilan edilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Armutalan İçin Yeni İmar Planı Onaylandı

2025-03-13 10:23 - Gündem

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

GETOB kendi dergisinin tanıtımını yaptığı toplantıda yeni sezon için olumlu konuştu

2025-03-12 17:02 - Genel

Burunucu’nda deniz artık daha güvenli

2025-03-13 17:19 - Genel

İstiklal Marşı’nın kabulü Marmaris’te kutlandı

2025-03-12 17:24 - Eğitim

HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

2025-03-17 12:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Manavgat’ta Çanakkale kahramanları sahneye taşındı

16:54 - Kültür Sanat

Denizli inanç turizmi kapsamında 170 İtalyan Katolik din insanını ağırladı

16:46 - Kültür Sanat

‘Aşk Listesi’ İzmirli seyircilerle buluştu

16:38 - Kültür Sanat

Muğla Büyükşehir’den Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı etkinliği

16:31 - Kültür Sanat

Çorum’da Ramazan akşamları coşkuyla geçiyor

16:15 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

27 Yıl Hapis Cezalı Katil Yakalandı

16:49 - Asayiş

Migrenden Felce, Botoks Tedavisi

16:39 - Sağlık

Hasarlı Binanın Çatısında İntihar Girişimi

16:31 - Asayiş

Mobilya İmalathanesinde Büyük Yangın

16:12 - Asayiş

Diyetisyen Desteğiyle Hayatı Değişti

15:30 - İnsan