?>

Kuzey Kore’nin yeni 5 bin tonluk savaş gemisi suya indirildi

Kuzey kore, ordunun 93’üncü kuruluş yıl dönümünü yeni üretilen ve son teknoloji silah sistemleriyle donatılan 5 bin tonluk savaş gemisini denize indirerek kutladı.

Siyaset - 5 saat önce

Kuzey Kore, ordunun 93’üncü kuruluş yıl dönümünü yeni üretilen ve son teknoloji silah sistemleriyle donatılan 5 bin tonluk savaş gemisini denize indirerek kutladı.

Nükleer silah ve balistik füze programıyla Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerine neden olan Kuzey Kore’den yeni bir savunma hamlesi daha geldi. Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamaya göre son teknoloji silah sistemleriyle donatılan 5 bin tonluk yeni çok amaçlı savaş gemisi, Kore Halk Ordusu’nun 93’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Nampho Tersanesi’nde yapılan törenle denize indirildi. Törene Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un yanı sıra Kim’in kızı Ju-ae ile üst düzey komutanlar ve devlet yetkilileri katıldı. Kim: "Tarihi önem taşıyor"

Adını Japon ordusuna karşı savaşan komutan "Choe Hyon"dan alan yeni savaş gemisine binen Kim, yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu. Yeni üretilen geminin deniz egemenliğinin savunulmasına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Kim, "Yeni Choe Hyon sınıfı destroyerlerin ilki olan bu geminin Kore Halk Ordusu’nun kuruluş yıl dönümünde denize indirilmesi tarihi önem taşımaktadır" şeklinde konuştu. Kuzey Kore ordusunun denizlerdeki gücünü artırma politikasını kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen Kim, "Kore Yarımadası’ndaki nükleer tehditler de dahil olmak üzere askeri tehditleri güvenli bir şekilde yönetmenin ve denizaşırı güçlerin yarımadadaki askeri varlıklarını genişletme girişimlerini engellemenin en güvenilir yolu açık denizlerde operasyonel kabiliyetlere sahip olmaktır" ifadelerini kullandı. "Tehditlere kararlılıkla yanıt vereceğiz"

ABD ve Güney Kore’nin bölgede gerçekleştirdiği ortak tatbikatlara da tepki gösteren Kim, "ABD ve Güney Kore’nin yeni nükleer savaş planı, ülkemize yönelik düşmanca niyetin en açık ifadesidir, bölgesel ve küresel barışa doğrudan bir tehdit oluşturmaktadır" dedi. Güvenlik tehditlerine karşı gerekli tedbirleri alacaklarını yineleyen Kim, "Jeopolitik gelişmelere ve ortaya çıkan tehditlere kararlılıkla yanıt vereceğiz ve gereken tüm karşı önlemleri alacağız" diye konuştu. Kim ayrıca, yetkililere "Choe Hyon" sınıfı destroyerler, çeşitli tiplerde askeri gemiler ve nükleer enerjili denizaltıların üretimini sürdürme talimatı verdi.

Törenle denize indirilen geminin gelecek yılın başlarında Kuzey Kore donanmasına teslim edileceği açıklandı. Tersanede gerçekleştirilen törenin ardından resmi bir kutlama yemeği düzenlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

Marmaris’te karayolu savaş alanına döndü: 1 ölü, 4 yaralı

2025-04-20 13:56 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mardin’de ’2025 Hasat Öncesi Hububat Kongresi’ne katıldı

12:26 - Siyaset

Arıcılar Birliği seçiminde Evliyaoğlu güven tazeledi

09:34 - Siyaset

Trump: "Rusya ve Ukrayna ateşkes anlaşmasına çok yakın"

09:17 - Siyaset

Terme’nin tüm sorunları masaya yatırıldı

08:53 - Siyaset

Rusya’dan "Moskalik" açıklaması: "Ukrayna istihbaratı suikasta dahil olmuş olabilir"

22:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kurtların Asaleti Fırçasında Can Buluyor

11:05 - Kültür Sanat

Sosyal Medyada Borç Hikayesiyle Fenomen Oldu

10:38 - İnsan

Ağız ve Diş Sağlığı İçin 'Arayı Açmayalım' Projesi

10:34 - Sağlık

Emekli Olacağı Gün İş Kazası Geçirdi

10:29 - Asayiş

Zirai Don Arıları Vurdu

10:23 - Gündem