?>

Lavabo Açıcı Bomba Gibi Patladı

Bahçelievler’de 78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun, mutfak lavabosunu açmak için kullandığı lavabo açıcının patlaması sonucu vücudunun yüzde 40’ı yandı.

Sağlık - 8 ay önce

Bahçelievler’de yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun, mutfak lavabosunun tıkanması üzerine kullanmak üzere aldığı lavabo açıcının patlaması sonucu ciddi şekilde yaralandı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, Büyüktosun’un vücudunun yüzde 40’ı yanarak ağır yaralandı.

Olay, Büyüktosun’un mutfak lavabosunu açmak amacıyla çeşitli lavabo açıcılar denedikten sonra, bir nalburdan satın aldığı kimyasal ürünle gerçekleşti. Yaşlı adam, ürünün patlama riskini sormasına rağmen "Yok, yalnız teninle temas ettirmeyeceksin" cevabını aldı. Ürünü uygulamaya başladığında bir patlama yaşandı ve vücudunun birçok yerinde yanık meydana geldi.

Büyüktosun, hemen banyoya koşarak suyun altında bekledi ve ardından hastaneye başvurdu. İlk müdahalenin ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’ne sevk edilen Büyüktosun’un tedavisi yaklaşık bir ay sürdü. Tedavi sürecinde, genel olarak yanıkların iyileşme gösterdiği ancak bazı bölgelerde hala sorunlar yaşandığı belirtildi.

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, son yıllarda kimyasal patlamaların artış gösterdiğini vurguladı. Prof. Dr. Turan, "Bu tür ürünlerin kullanımı sırasında dikkatli olunmalı. Kimyasal ürünler, ciddi patlamalara ve ağır yanıklara neden olabilir. Bu tür kazalar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve çoğu zaman acil tıbbi müdahale gerektirir. Benzer kazaların son 3-4 gün içinde artış gösterdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Büyüktosun, yaşadığı olayın ardından vatandaşlara benzer durumlarda dikkatli olmalarını ve bu tür kimyasalları kullanmamalarını önerdi. Prof. Dr. Turan ise, kimyasal malzemelerin kullanımı sırasında güvenlik önlemlerine uyulmasının ve ilk müdahalelerin zamanında yapılmasının önemini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

YAYLALI MARMARİSSPOR BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETTİ

2024-09-03 16:01 - Spor

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

İlgili Haberler

Doç. Dr. Sibel Özcan: ’’Kronik ağrı çözümsüz değildir’’

17:04 - Sağlık

Sağlık personeline yönelik acil durum tahliye tatbikatı düzenlendi

16:36 - Sağlık

Anmal: ’’İdareciler yük olmak yerine yükü paylaşmalı’’

16:17 - Sağlık

Hastanede tedavi gören çocuklar 23 Nisan’ı kutladı

15:58 - Sağlık

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: "Türkiye’nin en güçlü hukuk departmanına sahibiz"

15:26 - Sağlık

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık