?>

Liseliler projede yarışacak

Tübitak tarafından düzenlenen 56. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması kayseri bölge sergisi açılışı, erciyes üniversitesi’nde (erü) yapıldı.

Teknoloji - 4 saat önce

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Sergisi açılışı, Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) yapıldı.

ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen açılışa TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Yarışma hakkında bilgiler veren TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek, "56 yıldır bu yarışma yapılıyor. Bölgesel olarak düzenlenen bir yarışmadır. Sonra da Türkiye finali yapılacak. Kayseri ile birlikte 12 tane bölgede şu an eş zamanlı olarak açılış törenlerimiz yapılmaktadır. Kayseri Bölgemiz Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinden oluşmaktadır. Bu illerden toplamda bin 307 proje başvurusu yapıldı. Ön değerlendirme sonucunda 72 adet jüri üyesi görev yaptı. Bu puanlama sonucunda da ilk 100’e giren öğrencilerimizin projelerini buraya davet etmiş bulunuyoruz. 12 farklı alanda yarışmalarımız olacak. Önümüzdeki 2 gün bu alanlarda öğrencilerimiz jürilerin karşısına çıkacak ve projelerini savunacaklar. Mülakatlarını gerçekleştirecekler. Tekrar bir puanlama yapılarak bölge 1,2 ve 3.’sü derecesini alan projelerimizi belirlemiş olacağız" dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise, "Erciyes Üniversitesi olarak sizlere ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Net olarak bilinmeli ki proje yapma kültürü küçük yaşlardan itibaren gelişmektedir. Dolayısıyla burada aslında TÜBİTAK üzerine düşen görevi layığı ile yapmaktadır. Bu konularda da gerçekten Türkiye’de bilimsel araştırma süreçleri aklımıza geldiği zaman eşittir TÜBİTAK deriz. Bu manada da kurumsal olarak ben çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bir ülkenin gelişimi, kendi gücünün artması ortaya koyduğu bilimsel çalışmalarla bire bir orantılı olarak ilerlemektedir. Bu konularda da önümüzü açmasından dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim siz değerli gençlerimizin buluşlarına , yeni fikirlerine düşünce ve projelerine çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesilerek öğrencilerin projeleri incelenerek bilgi alındı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Türk Telekom’dan Trendyol Süper Ligi’nin ilk 5G canlı TV yayını bağlantısı

19:17 - Teknoloji

56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması başladı

17:06 - Teknoloji

"Kış Bilim Festivali 2025" Erzurum’da başladı

16:45 - Teknoloji

Türk Astronot Öğrencilerle Buluştu

16:17 - Teknoloji

ETÜ’de yeni nesil 3 boyutlu yazıcı zirvesi

15:20 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Anneler İçin Madde Bağımlılığı Eğitimi

16:54 - İnsan

Çöpten 89 Bin Haneye Enerji

16:27 - Ekonomi

Eksi 25 Derecede Sanat Aşkı

16:20 - Eğitim

Türk Astronot Öğrencilerle Buluştu

16:17 - Teknoloji

Kaçırılan İş Adamı Operasyonla Kurtarıldı

16:14 - Asayiş