?>

Macron’dan Netanyahu’ya Gazze’ye yönelik saldırıları durdurma çağrısı

Fransa cumhurbaşkanı emmanuel macron, israil başbakanı binyamin netayahu’ya yaptıkları telefon görüşmesinde gazze şeridi’ne yönelik saldırıları durdurması çağrısında bulundu.

Siyaset - 2 gün önce

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netayahu’ya yaptıkları telefon görüşmesinde Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları durdurması çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netayahu ile telefonda görüştü. Macron, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Tüm rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail’in güvenliği, Fransa için öncelik taşıyor. İsrail Başbakanı’na Gazze’deki saldırıları durdurma ve ateşkese geri dönme çağrısında bulundum. İnsani yardımların derhal yeniden başlaması gerektiğinin altını çizdim" dedi.

Arap Birliği’nin Gazze’nin yeniden inşasına yönelik planı ve iki devletli çözüm için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Macron, "Bu, her iki halk için barış ve güvenliğin tek yoludur. Zorunlu yerinden etme veya ilhak gibi herhangi bir adım bu hedefe aykırıdır" dedi.

Netanyahu’ya Lübnan ile varılan ateşkese sıkı şekilde uyulması çağrısında bulunduğunu ifade eden Macron, "Bu, Mavi Hat’ın her iki tarafındaki sivil halkın güvenliği için tüm taraflar için geçerlidir. Lübnan konusunda birlikte çalışmaya karar verdik. Lübnan’ın egemenliğini tam anlamıyla yeniden tesis etmek için denetim mekanizmasının güçlendirilmesi gerekiyor. Bu, İsrail’in Lübnan topraklarından tamamen çekilmesini ve devletin silahlar üzerindeki tekelini yeniden sağlamak için destek verilmesini içeriyor" dedi.

Netanyahu ile Suriye konusunu da ele aldıklarını ifade eden Macron, "İsrail Başbakanı ile Suriye’nin istikrara kavuşturulması ve tam egemenliğinin yeniden sağlanmasını ele aldık. Tüm bu öncelikli konularda İsrailli yetkililerle yakın koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz. Orta Doğu’nun istikrara ihtiyacı var. Tüm taraflar için bir geleceği ancak adil ve kalıcı bir barış garanti edebilir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

Köyceğizli Miniklerden Sıfır Atık Farkındalığı

2025-03-29 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Ukrayna, enerji tesislerine yönelik saldırılara ilişkin moratoryumu ihlal ediyor"

21:07 - Siyaset

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Azerbaycan’da

21:07 - Siyaset

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: "Türk malını boykot etmek, taş atmak, polisle kavga etmek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin içerisinde olmaz olmamalı"

20:15 - Siyaset

AK Parti Batman İl Başkanı Şansi, bayramlaşma programına katıldı

19:27 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, memleketi Trabzon’da bayramlaşma programlarına katıldı

17:11 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü

13:00 - Spor

Adı börek kendi tatlı

12:58 - Kültür Sanat

Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı

12:47 - Asayiş

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Cihan Aydın yönetecek

12:33 - Spor

Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor

12:08 - Kültür Sanat