?>

MAGİNDER Başkanı Karademir : "Malatya esnafı ayakta kalma mücadelesi veriyor, destek şart"

Maginder başkanı karademir: Malatya esnafı ayakta kalma mücadelesi veriyor, destek şart"

Ekonomi - 2 ay önce

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, konteyner çarşıda esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ekonomik zorluklara rağmen direnmeye çalışan esnafın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Karademir, yerinde dönüşüm, kredi faizleri ve altyapı eksiklikleri konusunda çözüm çağrısı yaptı.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Büyükşehir Belediyesi arkasındaki konteyner çarşıda esnafları ziyaret etti. Karademir, esnaflarla tek tek ilgilenerek onların sorunlarını dinledi ve Malatya’nın ekonomik durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Karademir, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Berat Kandili’ni idrak etmemizin ardından Ramazan ayına yaklaşmış olacağız. Ramazan ayının bereketiyle esnafımızın yüzü gülecek. Malatya, yaşadığı zorluklara rağmen ticaretini yeniden canlandırmaya başladı. Bu süreçte hemşehrilerimizin esnaflarımıza sahip çıkması büyük önem taşıyor. Özellikle deprem sonrası üçüncü Ramazan’ı karşılayan esnafımızın desteklenmesi gerekiyor."

Karademir, Malatya halkına çağrıda bulunarak, yerel esnaftan alışveriş yapılmasının önemine vurgu yaptı. Karademir, "Zincir marketlerden ve büyük alışveriş merkezlerinden alışveriş yapılmaması gerektiğini, yerel esnafa destek verilmesini talep ediyoruz. Esnafımız, siftah yapmadan evine ekmek götürmeye çalışıyor. Buna rağmen her şeye direnerek işlerinin başında duruyorlar. Onlara sahip çıkmak, hepimizin görevidir" ifadelerine yer verdi.

"Esnaf kredi ve yerinde dönüşüm konularında ciddi sorunlar yaşıyor"

Esnafların yaşadığı en büyük sorunlardan birinin yüksek kredi faizleri olduğunu belirten Karademir, bankaların bu konuda esnafa daha destekleyici politikalar sunması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Faizler düşürüldü, ancak bankaların esnaflara uyguladığı faiz oranları hala çok yüksek. Mevduat faiz oranları ise çok düşük. Bankalar bu konuda adım atmalı ve esnafı rahatlatacak faiz oranları sunmalı. Aksi halde birçok esnaf, borç yükü altında ezilmeye devam edecek."

Ayrıca, yerinde dönüşüm projelerinde yaşanan sıkıntılara da değinen Karademir, mevcut bütçenin yetersiz kaldığını ifade etti. Şu an için uygulanan 1.5 milyon TL’lik desteğin projelerin hayata geçmesi için yeterli olmadığını ifade eden Karademir, "Bu rakamın en az 2.5 milyon TL’ye çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde, yerinde dönüşüm projeleri tamamlanamaz ve esnafımız iş yerlerini tekrar ayağa kaldıramaz. Bu konuda ilgili bakanlıkların ve Cumhurbaşkanımızın bir adım atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Temizlik ve güvenlik önlemleri artırılmalı"

Esnafların temizlik ve güvenlik gibi altyapı sorunlarıyla karşılaştığını belirten Karademir, belediyelerin bu konulara daha fazla önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

Esnafların zaten zor şartlarda iş yapmaya çalıştığına dikkat çeken Karademir, "Çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çarşıların daha temiz, düzenli ve güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Bu, esnafın iş yapmasını kolaylaştıracağı gibi, müşteri sayısını da artıracaktır." dedi.

"Malatya’nın ticaret hayatı yeniden canlanacak"

Karademir, konteyner çarşı inşaatının tamamlanmasının ardından esnafın daha iyi şartlarda ticaret yapabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Malatya’mızın ticaret hayatı yeniden canlanacak. Çarşımızın ufak eksiklikleri olsa da tamamlandığında esnafımız için büyük bir kazanım olacak. Bizler de MAGİNDER olarak bu sürecin yakından takipçisi olacağız."

Son olarak, MAGİNDER ailesi olarak her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olduklarını vurgulayan Karademir, şu mesajı verdi:

"Siyasetle ilgilenmiyoruz, Malatya için sahadayız. Esnaflarımızın, iş insanlarımızın ve Malatya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte Malatya’yı yeniden ayağa kaldıracağız."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

İş Bankası Kıbrıs’ta 70’inci yılında

09:12 - Ekonomi

Bahar meyvesini verdi: Şifa deposu polende hasat başladı

09:13 - Ekonomi

Kalehan Enerji’nin temiz elektrik üretimi tescillendi

09:11 - Ekonomi

TSB Başkan Yardımcısı Yaşar, Türkiye’de kasko durumunu değerlendirdi

23:04 - Ekonomi

Bakan Yardımcısı Gümen: "Bazı yerlerde yüzde 10, bazı yerlerde ise yüzde 100 hasar oranı var"

22:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel