?>

Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi

Malatya'da emniyet ve jandarmaya araç takviyesi

Asayiş - 8 ay önce

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Jandarma ve Emniyet Teşkilatına alınan 7 bin 204 yeni araçtan Malatya’ya gönderilen 80 araç düzenlenen tören ile göreve başladı.

Malatya İl Emniyet ve Jandarma Teşkilatı, güvenlik hizmetlerini güçlendirmek amacıyla 80 yeni aracı bünyesine kattı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Emniyet Müdürü Arif Çankal katılarak, şehrin güvenliği için yapılan çalışmaların önemine dikkat çektiler. Yeni araçların teslim edilmesiyle, emniyet güçlerinin operasyonel kabiliyetlerinin artacağı ve halkın huzur ve güvenliğinin daha etkin bir şekilde sağlanacağı vurgulandı.

"Operasyonel kabiliyetlerimiz artıyor"

Törende konuşan Emniyet Müdürü Arif Çankal, 6 Şubat depremlerinde 10 aracın enkaz altında kaldığını ve kullanım ömrünü tamamlamış 23 aracın filodan ayrıldığını belirtti. Çankal, "Emniyet teşkilatımızın görevini etkin şekilde yerine getirebilmesi için araç ve gereçlerin yenilenmesi hayati öneme sahiptir. Bugün hizmete sunulan yeni araçlar, operasyonel kabiliyetlerimizi artıracak ve hızlı müdahaleler yapmamızı sağlayacaktır" dedi.

"Huzur ve Güven için gece gündüz çalışıyoruz"

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise şehrin güvenliğini sağlamak için valilik, emniyet ve jandarma birimlerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade etti. Yavuz, "Bugün 80 yeni aracı emniyet ve jandarma teşkilatımıza teslim ediyoruz. Huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için narkotik suçlara karşı yoğun bir mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Vali Yavuz ayrıca, "Güvenli Okullar Projesi" kapsamında yapılan denetimlerde 410 okul çevresi, 111 iş yeri, 69 park ve bahçenin kontrol edildiğini, 2 bin 57 kişinin kimlik bilgilerinin sorgulandığını belirtti. Trafik denetimlerinde ise 27 bin 63 aracın kontrol edildiği ve 481 aracın trafikten men edildiği bilgisi paylaşıldı.

Yeni araçların Malatya’nın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacağı belirtilirken, araçların kazasız belasız kullanılmasını temenni eden Vali Yavuz, güvenlik güçlerine teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Tarım girdi maliyetleri Ağustos’ta düştü

2024-10-21 13:36 - Ekonomi

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Mardin’de çıkan anız ve orman yangınları söndürüldü

00:30 - Asayiş

Motosiklet sürücüsü takla atıp otomobilin üzerine düştü... O anlar kamerada

00:29 - Asayiş

Mardin’de taziye evinde çıkan yangın söndürüldü

00:23 - Asayiş

Saman balyalarının altına saklanan 31 kaçak göçmen yakalandı

00:08 - Asayiş

Bursa’da koca dehşeti: Eşini öldürdü ardından intihar etti

00:06 - Asayiş

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel