?>

Malatya’da kültür bilinci gezisi düzenledi

Malatya'da kültür bilinci gezisi düzenledi

Kültür Sanat - 6 ay önce

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel ve sanatsal değerlerini gençlerle buluşturmayı amaçlayan “Kültür ve Sanat ile Rehabilitasyon” projesi kapsamında, kültür bilinci gezisi düzenledi.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın koordinasyonunda gerçekleşen etkinlik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Kentsel Gelişim Derneği (KEGED) iş birliğiyle gerçekleştirildi. Kültür Bilinci Gezisi, gençlerin şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini yakından tanımalarını sağlarken, aynı zamanda sosyal farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Şehrin önemli noktalarına yapılan ziyaretlerde, katılımcılar tarih, kültür ve sanat dolu bir gün geçirdi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen gezide, gençler önce Malatya’nın kültürel ve sanatsal yaşamını temsil eden Sanat Sokağı ile buluşturuldu. Ardından Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni gezen gençler, dünyanın çeşitli yerlerinden toplanan eşsiz koleksiyonlarla dolu müzede geçmişe ışık tuttu. Şehrin nostaljik atmosferini yakından hisseden katılımcılar, Radyo ve Gramofon Müzesi ile Kültür Evi’nde kültürel mirası tanıma fırsatı buldu.

Gezinin bir diğer önemli durağı ise Malatya’nın simge yerlerinden Turgut Özal Anı Evi oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı’nın hatıralarına tanıklık eden bu mekân, gençler için ilham kaynağı oldu. Kent Müzesi’ni de gezen gençler daha sonra, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret ettiler. Katılımcılar, binlerce yıl öncesine uzanan medeniyetlerin izlerini görerek tarihin derinliklerine yolculuk yaptı.

Bu ilham verici geziyle gençler sadece şehrin geçmişine değil, aynı zamanda geleceğine dair yeni bakış açıları da kazandı. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik boyunca gençler, sanatın ve tarihin birleştirici gücünü keşfetti. Ayrıca, şehrin merkezindeki çeşitli noktalarda kültürel değerlerin nasıl korunup yaşatıldığını gözlemlediler.

“Kültür ve Sanat ile Rehabilitasyon” projesi, gençlerin yalnızca birer birey olarak değil, aynı zamanda topluma katkıda bulunabilecek kültür elçileri olarak yetişmelerine katkıda bulunmalarını hedeflerken, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projenin önümüzdeki süreçte farklı etkinliklerle devam etmesi planlanıyor. Malatya’daki bu özel gezi, gençler için hem öğretici hem de ilham verici bir deneyim olurken, kültür ve sanatın birleştirici gücü sayesinde gençlerin, tarihe ve sanata olan ilgisi bir kez daha ortaya çıktı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

Köyceğiz’de karlar üstünde sucuk ekmek ile 2024’e veda

2025-01-02 11:14 - İnsan

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Akbelen direnişçileri yeni yıla, yine çadırda girdi

2025-01-01 15:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Karabiga’da Priapos Deniz Festivali’nde Hüsnü Şenlendirici ve Emre Fel rüzgarı esti

00:59 - Kültür Sanat

63. Uluslararası Bursa Festivali’ne muhteşem açılış

23:35 - Kültür Sanat

Şırnak’ta "Hazreti Nuh’u Anma Programı" düzenlendi

23:03 - Kültür Sanat

Sındırgı’da yaz okulu öğrencilerinden aşure hayrı

21:13 - Kültür Sanat

Ümraniye’de Osmangazi Millet Bahçesi’nde vatandaşlara aşure ikram edildi

20:04 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem