?>

Malatya’da zirai dondan etkilenen ağaçlar için uzmanlardan önemli uyarı

Malatya turgut özal üniversitesi ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü öğretim üyesi prof. Dr. Kazım gündüz, don olayından etkilenen üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

Gündem - 14 saat önce

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Gündüz, don olayından etkilenen üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Kayısı ağaçlarının hassas bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Gündüz, yanlış müdahalelerin ağaçlara daha fazla zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Gündüz, don olayının birçok ilde meyve bahçelerine zarar verdiğini belirtti. Prof. Dr. Kazım Gündüz, don olayından etkilenen üreticilere önemli uyarılarda bulundu. "Ağaçların gövde kısmında sorun yok"

Özellikle Malatya’nın en önemli tarımsal ürünü olan kayısı ağaçlarında gövde kısımlarında ciddi bir sorun olmadığını ifade eden Gündüz, üreticilerin ağaç kesimi ve budama işlemlerini şu aşamada yapmaması gerektiğini söyledi. "Ağaçlar hassas bir dönemden geçiyor"

Prof. Dr. Gündüz, "Kayısı ağaçları hassas bir dönemden geçiyor. Ağaçların tamamen kuruduğu sanılmamalı. Şu an yapılacak kesim ve budama işlemleri ağaçlara daha fazla zarar verebilir" dedi. "İlk ilaçlama yapılmalı"

Zarar gören bahçelerde ilk olarak ilaçlama yapılması gerektiğini vurgulayan Gündüz, daha sonra gübreleme ve sulama gibi kültürel işlemlerin uygulanmasının doğru olacağını belirtti. "Acele karar vermeyelim"

Üreticilerin acele karar vermemesi gerektiğini söyleyen Gündüz, doğal sürecin izlenmesi ve ağaçların kendini toparlaması için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Aydın Baruş: "Torul-Kürtün yolu uzun bir süre kullanılamayabilir"

19:29 - Gündem

Balık sezonunda İnebolu’dan 2 milyon 965 bin ton balık karaya çıkartıldı

19:15 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Kırşehir’de üreticilerle bir araya geldi

19:10 - Gündem

Mudanya sahilinde görülen müsilaj tedirgin etti

17:50 - Gündem

Gümüşhane-Tirebolu yolunda heyelan

17:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık