?>

Manisa’da kadına yönelik şiddetle mücadele komisyonu toplandı

€?kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planı” kapsamında yapılan kadına yönelik şiddetle mücadele il koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı, vali enver ünlü başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İnsan - 10 ay önce

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” kapsamında yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Enver Ünlü başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç ve kurul üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Enver Ünlü, kadına yönelik yapılan şiddet olaylarının önlenmesinde alınması gereken tedbirlere değinerek, “Özellikle aile içi şiddet olaylarının altında yatan sebepleri bizim daha önceden mahalledeki komşularından, tanıdıklarından, okula giden öğrencilerden veya aile bireylerinin yapacağı başvurulardan hareketle haberdar olup bununla ilgili gerekli tedbirleri almamız gerekmektedir. Aile içi geçimsizlik veya aile arasındaki tartışma sebebiyle eşini ve çocuğunu öldürüp kendi hayatına son veren vakalar var. Bunları önleyebilmek adına gerekli tüm çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Toplantının gündem maddesi olan illerde kadın konukevleri açılması konusunu dile getiren Vali Ünlü, “Toplantımızda ilk olarak ilk 5 ayı değerlendireceğiz. Sonra kadın konuk evinin açılması ile ilgili süreci görüşeceğiz. İlimizde gerçekleşen kadın cinayetleri sayısı baz alınarak önleyici hizmet modelini görüşeceğiz. Jandarmamız, emniyetimiz, kolu kuvvetlerimiz farkındalık eğitimi veriyorlar. Bu farkındalık eğitimlerini ve burada yaşanan aksaklıkları değerlendireceğiz” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda ilgili kurumlar yapmış oldukları çalışmalara dair katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verdi.

Toplantı il geneli ve ilçelerde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Erzurum’da Mart ayında 89 bin 729 kişi uçtu

09:53 - İnsan

Karın tadını mest eden manzarada yürüyüş yaparak çıkardılar

09:32 - İnsan

Su israfına 40 yıllık su tesisat ustasından aparat

09:33 - İnsan

Kırklareli’nde Roman vatandaşlar spor ve konserde etkinliğinde buluştu

09:04 - İnsan

Amasya’da depremde anahtarını evde unutan vatandaş: "Yardım için aradığım belediye benden 300 TL istedi"

00:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Ucuz Ev Vaadiyle Milyonluk Vurgun

16:22 - Asayiş

Seyir Halindeki Tırın Damperi Açıldı

15:57 - Asayiş

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Danla Biliç, Eski Sevgilisi Tarafından Darp Edildi

15:38 - Asayiş

Serdal Adalı'dan Borç Açıklaması, Sponsorluk Çağrısı

15:38 - Spor