?>

Manisa’da yangın felaketinin yaraları sarılıyor

Manisa’nın salihli ilçesinde geçtiğimiz hafta cuma günü çıkan orman yangınında zarar gören üreticilere yem ve büyükbaş hayvan desteği verildi.

Ekonomi - 12 ay önce

Manisa’nın Salihli ilçesinde çıkan orman yangınında zarar gören üreticilere yem ve büyükbaş hayvan desteği verildi.

Salihli’nin Dibekdağı mevkiinde geçtiğimiz hafta cuma günü saat 11.30’da çıkan yangında 300 hektar ormanlık alan ile tarım arazileri zarar görmüştü. Yaklaşık 15 saatte kontrol altına alınan orman yangınının ardından Karasavcı ve Yağbasan mahallelerinde üreticilere yönelik destekler devam ediyor.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yangından zarar gören üreticilere 25 ton yem desteği ile yangından 1 ineği kurtarılamayan üreticiye büyükbaş hayvan desteğinde bulundu. “Üreticilerimiz çok kıymetlidir”

Törende konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Yağbasan ve Karasavcı mahallelerimizde meydana gelen yangından bir işletmemiz de zarar görmüştü. Yangın nedeniyle bu işletmemizde bir adet büyükbaş hayvanımız kurtarılamamıştı. Ayrıca işletmemizdeki samanlar da yanmıştı. Bu kayıpları telafi etme adına müdürlüğümüz hemen harekete geçti. Aynı ırktan holstein ırkı hayvanımızı işletme sahibimize teslim ediyoruz. Üreticilerimiz bizim için çok kıymetli. Üreticilerimiz üretimde kalsın, üretmeye devam etsin diye gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın her zaman talimatıdır. Bu tür durumlarda çiftçimizin sonuna kadar yanında durmaya devam edeceğiz. Bu yardımla birlikte Yağbasan ve Karasavcı mahallelerimizdeki üreticilerimize de yardımlarımız devam ediyor. Yangın nedeniyle çevredeki tüm otlatma alanları yok olmuş durumda. Şu ana kadar 25 tonluk bir yardımımız oldu. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. “Büyük bir felaket yaşadık”

Yangında holstein ırkı hayvanını kaybettiğini, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüğü’nün kısa süre içerisinde kendisine her türlü desteği sağladığını ifade eden üretici Sefa Yağcılar ise, "Büyük yangın nedeniyle ağılımızda bulunan samanlarımız tamamen yandı. Bir büyükbaş hayvanımızı da kaybettik. 2.5 yaşında bir buzağımız da yaralandı. Sağ olsunlar yangından sonra hemen bizimle temasa geçen müdürlüğümüz, bugün itibariyle tüm zararımızı telafi etti. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

İlgili Haberler

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Ordu’da

19:28 - Ekonomi

Bakan Bayraktar duyurdu: ’’Enerji yatırımlarına hız kazandıracak reform paketi geliyor’’

18:59 - Ekonomi

MAGİNDER Başkanı Karademir: "Yerinde dönüşüm desteği süresi uzatılmalı"

16:29 - Ekonomi

DAİMFED istihdama köprü oluyor

16:13 - Ekonomi

Altıntaş’ta tarım konseyi toplantısı düzenlendi

14:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta Yeni Sezon Sağlık Kontrolleri Başladı

14:18 - Spor

112 Acil Çağrı Merkezi'nin Yüzde 64'ü Asılsız Çağrı

13:34 - Genel

Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı

13:29 - Asayiş

İsrail Saldırıları Kurbanları İçin Dev Cenaze Töreni

13:25 - Asayiş

Bin 509 Sürücüye Ceza Yağdı

13:22 - Asayiş