?>

Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri başlıyor

Manisa büyükşehir belediyesi’nin düzenlediği ‘manisa tarzanı ve çevre günleri’ etkinlikleri 31 mayıs cuma günü başlıyor. Türkiye’nin bilinen ilk çevrecilerinden olan manisa tarzanı ahmet bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayacak olan etkinlikler, 5 haziran çarşamba gününe kadar devam edecek. Manisa büyükşehir belediye başkanı ferdi zeyrek, 6 gün boyunca şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm manisalıları davet etti.

Gündem - 11 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ etkinlikleri 31 Mayıs Cuma günü başlıyor. Türkiye’nin bilinen ilk çevrecilerinden olan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayacak olan etkinlikler, 5 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 gün boyunca şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm Manisalıları davet etti.

Bu yıl 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ çeşitli etkinliklerle kapsamlı bir şekilde kutlanacak. Yaklaşık 1 hafta sürecek olan etkinlikler kapsamında doğa dostu Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi anılacak. 1. Yeşil Manisa Zirvesi, Tarzan Yürüyüşü, ‘Anılarla Tarzan’ Paneli, doğa temizliği, doğa yürüyüşü, ‘Manisa Tarzanı’na Genç Bakış’ gibi programlarla, daha temiz bir çevre vurgusu yapılacak. Başkan Zeyrek etkinliklere tüm Manisalıları davet etti

Manisa’da 6 gün boyunca şehrin farklı noktalarında çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin hayatını, Manisa’yı tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde ağaçlandırmaya adadığını ve yaşamı boyunca binlerce fidanı toprakla buluşturduğunu belirtti. Başkan Ferdi Zeyrek, “Tek kaygısı Spil Dağı’nı ağaçlandırmak, yeşili korumak ve doğa sevgisini aşılamak olan Ahmet Bedevi, tüm çocuklara örnek olarak, gelecek nesillere çevre koruma bilinci kazandırdı. Bizler de hayatını yeşile ve doğaya adayan Manisa Tarzanı’nı düzenlenen programlarla anacağız. Hizmet dönemimizde Manisa Tarzanı’nın doğaya olan sevgisini kendimize rehber edineceğiz. Tüm Manisalıları Manisa Tarzanı’nı anmaya ve Çevre Günlerinde etkinliklerini takip etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler şöyle olacak: “31 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Türkiye’nin bilinen ilk çevrecilerinden olan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayacak. 10.30 ‘Çocukların Gözünden Tarzan’ resim sergisi (Fatih Sergi Salonu). 11.00 ‘Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ açılış töreni (Ağlayan Kaya). 11.30 Tarzan Yürüyüşü (Ağlayan Kaya - Kumludere Caddesi- İzmir Caddesi-İbrahim gökçen Bulvarı- Alçıtepe Caddesi-Ulupark Hanımlar Aile Çay Bahçesi). 12.30 Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin ruhuna ithafen mevlid okutulması (Hatuniye cami). 13.30 Pilav-ayran ikramı (Hatuniye cami). 16.00 ‘Anılarla Tarzan’ Paneli ve İlhan Şeşen konseri (Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu). 19.00 Onur Erol Çim Konseri (Atatürk Kent Park). 21.00 ‘Manisa Tarzanı filmi gösterimi (Atatürk Kent Park). 1 Haziran Cumartesi: 10.00 Doğa temizliği (1. alan Ağlayan Kaya mevkii-2. alan Uncubozköy Mevkii). 18.00 Bisiklet Turu (Toplanma Yeri Çanakkale Müzesi). 2 Haziran Pazar: 09.00 Doğa yürüyüşü (1. Güzergah At alanı-Spil Zirve, 2. Güzergah Türkmenköyü-Su Uçan Şelalesi). 10.00 Ağaç dikimi (Grandmedical Arkası Menemen Yolu Üzeri). 3 Haziran Pazartesi: 10.00 1. Yeşil Manisa Zirvesi. 14.00 ‘Doğaya Sevgi Sözümüz Var’ sergisi (Kültür Merkezi Lale Fuaye). 18.30 ‘Manisa Tarzanı’na Genç Bakış’ Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek Gençlerle Buluşuyor (Tarzan Parkı). Arıcılık Merkezi Ziyareti (Gölmarmara). 4 Haziran Salı: 10.30 1. Yeşil Manisa Zirvesi. 14.00 Çevre ve Farkındalık Etkinliği (Tarzan parkı). 16.00 Atıklarla Çalıyoruz (Mesir Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi). 5 Haziran Çarşamba: 10.30 1. Yeşil Manisa Zirvesi. 14.00 Atölye Çalışmaları (Atatürk Kent Park).”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas’taki 80 milyonluk yol yatırımı devam ediyor

15:15 - Gündem

Didim’de sağlık için denetimler sıkılaşıyor

15:01 - Gündem

Sinop’ta fidan dikim etkinliği

15:01 - Gündem

Elazığ’da larva ile mücadele sürüyor

14:58 - Gündem

MSKÜ personeline yangın eğitimi verildi

14:58 - Gündem

Günün Manşetleri

10. ANTALYA ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİLERİ FUARI AÇILDI

14:09 - Gündem

MERSİN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

11:58 - Asayiş

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan