?>

Manisa trafiğinde kırmızı yol uygulaması sona erdi

Manisa büyükşehir belediyesi’nin düzenlediği ‘kırmızı yol uygulaması kalsın mı devam mı etsin’ anketinde vatandaşların yüzde 86’sı kaldırılmasından yana oy kullandı. önceki dönem manisa büyükşehir belediye başkanı cengiz ergün tarafından manisa’da trafiği rahatlatması amacıyla 2019 yılında hayata geçirilen uygulama da sona ermiş oldu.

Ekonomi - 2 hafta önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kırmızı yol uygulaması kalsın mı devam mı etsin’ anketinde vatandaşların yüzde 86’sı kaldırılmasından yana oy kullandı. Önceki dönem Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Manisa’da trafiği rahatlatması amacıyla 2019 yılında hayata geçirilen uygulama da sona ermiş oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi katılımcı yönetim anlayışıyla hayata geçirdiği çalışmalar halkın takdirini topluyor ve yoğun ilgiyle karşılanıyor. Bu anlayışın son örneği, vatandaşların talepleri doğrultusunda Kırmızı Yol uygulamasının geleceğinin belirlendiği anket çalışması oldu.

Ankete katılanların büyük çoğunluğu Kırmızı Yol’un kaldırılmasından yana oy kullandı. Başkan Zeyrek, Kırmızı Yol’un geleceğine vatandaşların karar verdiğini belirterek, “Halkımızın yüzde 86 gibi güçlü bir oranla ‘Kaldırılsın’ yönünde oy kullandığı sonuç doğrultusunda gerekli adımları hızla atacağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir, daha güvenli bir Manisa hedefiyle şehrin çeşitli noktalarında çalışmalarını yürütüyor. Katılımcı yönetim anlayışı ile yapılan köklü değişimlerde muhtarlar, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yurttaşların da fikrini alarak hareket etmeyi sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, alacağı karar için yine vatandaşlara fikrini sordu. Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde, Kırmızı Yol uygulamasının kaldırılması ya da devam etmesi için başlatılan anket tamamladı. 2019 yılında başlayan Kırmızı Yol uygulamasının geleceği ile ilgili yapılacakların belirlendiği anketin sonuçları belli oldu. Ankete katılanların yüzde 86’sının kararı, Kırmızı Yol uygulamasının kaldırılması yönünde oldu. “Kırmızı Yol’un geleceğine vatandaşlarımız karar verdi”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Kırmızı Yol uygulaması için başlatılan anketin sona erdiğini belirterek, anket sonucunun hayırlı olması dileklerinde bulundu. Sosyal medya hesabında konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Zeyrek, “Kırmızı Yol’un geleceğine vatandaşlarımız karar verdi. Halkımızın yüzde 86 gibi güçlü bir oranla ‘Kaldırılsın’ yönünde oy kullandığı sonuç doğrultusunda gerekli adımları hızla atacağız. Ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışımızla Manisa’mız için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Anketimize yoğun ilgi göstererek fikirlerini bizimle paylaşan ve kentimizin geleceğinde söz sahibi olan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi. “Halkın iradesine bağlı bir yönetim anlayışı”

Halkın iradesine olan bağlılıklarını vurgulayan Başkan Zeyrek, “Biz Manisa’yı katılımcı bir anlayış ile yönetmek istiyoruz. ‘Gelin yönetimde söz sahibi olun’ diyoruz. Bu söylemimizi de her kararımızda uygulamak istiyoruz” diyerek sürecin şeffaf ve demokratik bir şekilde ilerlediğinin altını çizdi. Başkan Zeyrek, katılımcı yönetim anlayışı, yurttaş odaklı yaklaşımın ve ortak akılla Manisa’nın geleceğini halkla birlikte şekillendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

Muğla’da 20 bin zeytin fidanı toprakla buluştu

2025-01-15 13:14 - Gündem

OLYMPOS: DOĞA VE TARİHİN KUCAKLAŞTIĞI CENNET

2025-01-15 16:09 - Gezi

İlgili Haberler

Verim Gübre, İzmir’de üretim ve lojistik hizmetlerine başladı

15:10 - Ekonomi

Bakan Mehmet Fatih Kacır: "Türk savunma sanayiinde yerli sistemlerin payı yüzde 80’lere geldi"

15:02 - Ekonomi

Şehzadeler Belediyesinde Veterinerlik İşleri Müdürlüğü oluşturulacak

14:54 - Ekonomi

Danışmanlık ofisi iş arayanların umut kapısı oluyor

14:26 - Ekonomi

Samsun’da ekmek ve simitte yeni tarife 12,5 TL

14:14 - Ekonomi

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş