?>

Mardin’de içme suyu çalışmaları nedeniyle bazı noktalar trafiğe kapatılacak

Mardin büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi (marsu) genel müdürlüğü, yürütülen "mardin içme suyu projesi" kapsamında ana hat döşeme çalışmaları nedeniyle dicle elektrik önü ve eski avm önünün tek yönlü trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Gündem - 2 ay önce

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, yürütülen "Mardin İçme Suyu Projesi" kapsamında ana hat döşeme çalışmaları nedeniyle Dicle Elektrik önü ve eski AVM önünün tek yönlü trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Artuklu ilçesinin içme suyu sorununu çözmek amacıyla yapımı sürmekte olan "Mardin İçme Suyu Projesi" kapsamında, şehir merkezinde ve şehir dışında ana su hattı, şebeke hatları ve evsel abone bağlantı çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar eş zamanlı olarak farklı lokasyonlarda sürdürülürken, projenin en önemli aşamalarından biri olan yatay geçiş ana hat döşeme çalışmaları nedeniyle 14 Mart 2025 tarihinde Dicle Elektrik hizmet binası ve eski alışveriş merkezi önü, saat 19.00 itibariyle geçici süreyle kademeli olarak tek yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

MARSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için belirtilen alternatif güzergahların kullanılması gerektiği vurgulanırken, "Kıymetli hemşehrilerimizin göstereceği anlayış için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Duyuruda, Diyarbakır istikametinden gelen tonajlı araçların, Vefa Evleri Kavşağı’ndan Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’ni birbirine bağlayan Türkmen Vadisi alternatif çevre yoluna yönlendirileceği; binek araçların ise 2103 Sokak ve Mehmet Nur Dağ Caddesi’ni kullanarak, Dicle Elektrik arkasından Dolunay Caddesi’ne yönlendirileceği belirtildi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönüne gidecek araçların ise eski alışveriş merkezi bölgesinden geçen 4. Sokak ve 42. Sokak üzerinden yönlendirileceği ifade edildi. Çalışma süresince alternatif yollar üzerinde çift yönlü park yasağı uygulanacağı bildirildi.

Sürücülerin trafik yasağı boyunca yönlendirme levha ve işaretlerini dikkatle takip etmeleri önem taşıdığı vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Hakkari’de içme suyu arızası giderildi

08:38 - Gündem

Kırıkkale semalarında hilal şeklindeki Ay ile Venüs birlikte görüntülendi

00:18 - Gündem

Hakkari’de 20 gündür kayıp kadını arama çalışmaları sürüyor

22:23 - Gündem

Çiftçilere 140 bin adet çilek fidesi dağıtıldı

22:13 - Gündem

Kastamonu’da çeltik üreticilerine 52 ton tohum dağıtıldı

20:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel