?>

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

Mardin büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi (marsu) genel müdürlüğü, yeşilli ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı sondaj kuyusu çalışmalarını tamamladı.

Gündem - 23 saat önce

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, Yeşilli ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı sondaj kuyusu çalışmalarını tamamladı.

MARSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında artan içme suyu ihtiyacını karşılamak için kapasite artırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilli ilçesinin nüfus yoğunluğu açısından en büyük mahallelerinden olan Tepebaşı ve Gül ile 200 konutlu TOKİ bölgesi ve kentsel dönüşüm konutlarının su ihtiyacını karşılamaya yönelik sondaj kuyusu açma çalışmaları neticelendirildi. Özellikle yaz aylarında dört lokasyonda ortaya çıkan su sıkıntısını çözüme kavuşturmak amacıyla yürütülen çalışmalarda, 553 metre derinliğinde ve saniyede 4 litre su verimine sahip sondaj kuyusu açıldı.

Yıllardır süregelen içme suyu sorununun çözülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül Mahallesi Muhtarı Rüstem Araz, "Yazın ciddi anlamda su sıkıntısı yaşıyoruz. Açılan bu yeni su kuyusunun yıllardır çektiğimiz su sıkıntısını gidereceğine inanıyoruz. Bu hizmette emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere MARSU Genel Müdürümüze ve Yeşilli Belediye Başkanımıza, Yeşilli halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe esnafından Hatip Kürşat ise, "Mahallemiz gayet güzel, ancak yaz aylarında su sıkıntısı çok oluyor. Yaz geldi mi millet ’Su gelmeyecek’ diyor. O kadar su sıkıntısı çekiyoruz. Sayın valimiz, MARSU Genel Müdürümüz, Yeşilli Kaymakamımız, Yeşilli Belediye Başkanımız ve katkı sunan herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Açılan sondaj kuyusunun elektrik ve hat bağlantı işlemlerinin tamamlanmasının ardından devreye alınacağı bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Bodrum’da Kadınlara Özel Yaşam Merkezi

11:26 - Gündem

Batı Anadolu Şirketler Topluluğu, UN Global Compact’ın imzacısı oldu

11:18 - Gündem

4 gündür yanan gaz söndü, ekipler yeniden alevlendirdi

11:11 - Gündem

Donan Dilkaya sazlığı, kartpostallık görüntülere sahne oldu

11:09 - Gündem

Derici: “Muğla’da İtfaiye Personeli Yetersiz!”

11:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Nezle ve Grip Arasındaki Farklar

10:15 - Sağlık

Ramazan’da Su Tüketimine ve Dengeli Beslenmeye Dikkat!

14:36 - Sağlık

Fazla Verilen 100 Bin Lirayı İade Etti

14:09 - İnsan

Ambulansın Önüne Atlayan Çocuk Kurtarıldı

13:45 - Asayiş

Dubai Çikolatasının Sırrı Açıklandı

13:40 - Genel