?>

Marmaris’te sanat sokağı eylemi

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Marmaris Sanat Sokağı'nda stantları bulunan 31 kişi, 15 Temmuz’da açılan ve hala çeşitli sorunların çözümsüz kaldığı gerekçesiyle eylem gerçekleştirdi.

Marmaris - 9 ay önce

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Marmaris Sanat Sokağı'nda stantları bulunan 31 stant sahibi belediyenin bazı sorunlarına çözüm bulmadığını belirterek dün(Çarşamba) gece eylem yaptı. Sokak sakinleri, sokağın 15 Temmuz’da açıldığı, stantların çok geride olması nedeniyle iş yapamadıklarını dile getirdi.

Marmaris'te ihtiyaç sahibi kadınların el emeği ürünleri, belediyeden kiralanan tezgahlarda yerini aldı. Ancak, bu tezgahların yer aldığı konumun çok tenha olması nedeniyle birçok kadın hayal kırıklığına uğradı. Marmaris Sanat Sokağı'ndaki 31 kadın, 15 Temmuz 2024'te açılan sanat sokağının yeterince ilgi görmediğini ve bu sebeple satış yapamadıklarını belirtti.

 

MAĞDUR OLDUK

Kadınlar, sanat sokağının insanların rahatlıkla fark edebileceği bir yerde olmamasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. Sokağın tenha ve kör bir noktada kaldığını ifade eden kadınlar, ürünlerini sergileyebilecekleri daha merkezi bir konum talep etti. Kadın emekçiler, Marmaris Belediyesi'nden kiraladıkları yerin sözleşmesinin durdurulmasını ve 2025 yılında yeni açılacak olan yerden devam etmeyi istedi. Ayrıca, sahil bölgelerinde sanat sokağı haline getirilecek alanlarda ürünlerini sergilemek istediklerini, bu sayede, ürünlerinin daha fazla kişi tarafından görülüp satın alınabileceği ileri sürüldü.

 

SIKINTILARI BÜYÜK

Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak, “Bu 31 arkadaşımız her gün saat 19’da tezgahlarını açıyor. Açılalı 20 gün oldu, 31 bayanın cebine doğru dürüst para girmediğini biliyorum. Doğal olarak her gün masraf yapıyorlar. Yol parası yemeği hepsi para” diye konuştu.

 

TENHA KONUM, SATIŞLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kadınlar, sanat sokağının insanların rahatlıkla fark edebileceği bir yerde olmamasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. Sokağın tenha ve kör bir noktada kaldığını ifade eden kadınlar, ürünlerini sergileyebilecekleri daha merkezi bir konum talep ediyor.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

MARMARİS SABANCI ANADOLU LİSESİ KARİYER GÜNLERİNE GAZETECİLER İLE BAŞLADI  

14:16 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan Saldırısında 5 Gözaltı

19:54 - Marmaris

Molakent Çocuklarından Başkan Ünlü'ye Hatırlatma

15:45 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

15:38 - Marmaris

ATIŞ TUTKUNLARI MARMARİS TARGET POLİGON’DA BİR ARAYA GELDİ

16:39 - Marmaris

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık