?>

Marmaris’teki MR Cihazı Krizi Meclis Gündeminde

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki MR cihazı eksikliğini meclis gündemine taşıdı. Ergun, hastaların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

Marmaris - 8 saat önce

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Marmaris Devlet Hastanesi'nde MR (Manyetik Rezonans) cihazı bulunmamasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Bölgedeki hastaların MR çekimi için Muğla merkeze gitmek zorunda kalmasının büyük bir mağduriyet yarattığını belirten Ergun, bu sorunun çözülmesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Ergun’un önergesinde Sağlık Bakanı’na şu sorular yöneltildi:

Marmaris Devlet Hastanesi'nde MR cihazı hangi tarihten itibaren bulunmamaktadır ve bu eksikliğin sebebi nedir? Hastaneye MR cihazı temin edilmesi planlanıyor mu? Eğer planlanıyorsa süreç hangi aşamada? 2024 yılında MR çekimi için Muğla merkeze gitmek zorunda kalan hasta sayısı kaçtır? Hastaların il merkezine sevk edilmesi sürecinde yaşanan gecikmeler sağlık hizmetlerini nasıl etkilemektedir? Bakanlık, bu mağduriyeti gidermek için kısa vadede mobil MR ünitesi gibi bir geçici çözüm planlamakta mıdır? Muğla genelindeki devlet hastanelerinde mevcut MR cihazlarının kullanım kapasitesi ve hastaların randevu bekleme süreleri ne kadardır? Metin Ergun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:"Marmaris ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, MR çekimi için il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Bu durum, özellikle yaşlı ve hareket kısıtlılığı olan hastalar için büyük bir sıkıntı yaratıyor. Sağlık Bakanlığı’nın acilen harekete geçerek Marmaris Devlet Hastanesi’ne MR cihazı temin etmesi gerekiyor. Geçici bir çözüm olarak mobil MR ünitesi tahsis edilmesi de değerlendirilmeli.”

Sağlık Bakanlığı’nın konuya nasıl yanıt vereceği merak edilirken, Marmaris’teki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için alınacak önlemler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

Kartal Belediyesi’nden vatandaşlara sıcak çorba ikramı

2025-02-22 17:58 - Genel

İlgili Haberler

Marmaris’te Okullar Arası Masa Tenisi Turnuvaları Sürüyor

16:52 - Marmaris

Marmaris’in Evlatları Marmaris’i Yeşertiyor

16:45 - Marmaris

Marmaris Arama Kurtarma Derneğinden Ramazan Öncesi Yardım Eli

16:40 - Marmaris

Marmaris Arama Kurtarma Ekibinden Kaymakam Kaya’ya Ziyaret

16:36 - Marmaris

Marmaris Gençlik Derneği’nden Örnek Buluşma

16:02 - Marmaris

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat