?>

MEDEK ilk saha ziyaretini gerçekleştirdi

Türkiye’de meslek yüksekokullarındaki kaliteyi artırmak ve sürdürülebilir kılmak hedefiyle kurulan mesleki eğitim değerlendirme ve akreditasyon derneği (medek), ilk saha ziyaretini sakarya’da gerçekleştirdi.

Eğitim - 7 ay önce

Türkiye’de meslek yüksekokullarındaki kaliteyi artırmak ve sürdürülebilir kılmak hedefiyle kurulan Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK), ilk saha ziyaretini Sakarya’da gerçekleştirdi.

MEDEK, hazırlık süreçlerinin ardından ilk saha değerlendirmesini Sakarya’da yaptı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) 11 meslek yüksekokulundaki 12 program, 40 değerlendirici tarafından değerlendirildi. Meslek yüksekokulu programlarının belirlenmiş standartlara, kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygunluğunun değerlendirilmesini sağlamak için 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 83 meslek yüksekokulu programında akreditasyon yetkisi alan MEDEK, 2024 yılı sonuna kadar 37 üniversitenin 110 meslek yüksekokulunda 230 program için saha ziyareti gerçekleştirecek.

Mesleki eğitimin Türkiye için öneminin artık reddedilemez bir gerçek olduğunu kaydeden MEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Uzun süredir yaptığımız hazırlıklar neticesinde meslek yüksekokullarındaki kaliteyi artırmak ve bunu sürdürülebilir kılmak için yürüteceğimiz değerlendirme sürecimize Sakarya’dan başladık. Bunun öncesinde saha ziyaretleri kapsamındaki 230 program değerlendirmesi için toplam 923 kişilik hareket planlaması gerçekleştirdik. Böylelikle heyecan verici bir yolculuğa başlamış olduk. Ülkemizde mesleki eğitimin nitelik kazanması ve belirli bir seviyeye ulaşması hem iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamı sağlayacak hem de ülkemizin büyüme ivmesini artıracaktır. Bu anlamda şu an için küçük bir adım olarak görünse de esasında oldukça önemli bir adım atmış olduk. Büyük emekler gerektiren bu sürece katkı veren değerli akademisyenlerimize ve MEDEK ekibinde görev alan çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Akreditasyon süreçlerimizi üstün başarıyla sürdürmeyi arzuluyor, değerlendirme takımlarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Uşak Üniversitesi Türkiye’nin tasarım gücünü Dünyaya taşıyor

20:48 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nde turizm konuşuldu

19:15 - Eğitim

ALKÜ’de uzman isimler öğrencilerle buluştu

18:11 - Eğitim

Karacabey Belediyesi’nden LGS ve YKS öğrencilerine özel motivasyon

17:35 - Eğitim

Terme Ortaokulu’nun AB projesine 10 bin euro hibe

17:20 - Eğitim

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi