?>

Melikgazi’de ’bağcılık’ kültürü Bağ Müzesi ile yaşatılacak

Tarihi bakkaloğlu konağı, melikgazi belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla bağ müzesi olarak hizmete açılacak.

Genel - 9 ay önce

Tarihi Bakkaloğlu Konağı, Melikgazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla Bağ Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kayseri’nin kadim tarihini gün yüzüne çıkaran restorasyon çalışmalarıyla şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bakkaloğlu Bağ Müzesi’nin restorasyon çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek şunlar söyledi;

"Asırlar boyunca birçok medeniyete sahiplik etmiş, pek çok kültürü bünyesinde barındıran Kayseri’mizde, Melikgazi Belediyesi olarak yaptığımız restorasyon çalışmaları ile değerlerimize sahip çıkmaya, gelecek nesillerimize birikimlerimizi aktarmaya gayret ediyoruz. Melikgazi’mizde Gön Han, Köşk Medrese, Mustafa Bey Konağı, Sırçalı Kümbet, Suya Kanmış Hatun Türbesi, Gavremoğlu Konağı, Dört Ayak Türbesi gibi eserlerimizde yaptığımız restorasyon çalışmaları ile tarihe yakından bakma, sağlıklı ve sağlam hale getirip uzun yıllar koruma imkanını sağlamış olduk. Aslına uygun olarak restore ettiğimiz han, medrese, türbe, çeşmeler, tarihi konaklar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor; şehrimizin turizmine de katkı sağlıyoruz. Bu güzel ve detaylı çalışmalarımızdan bir tanesi de şehrimizin bağcılık kültürüne ev sahipliği yapacak olan Bakkaloğlu Bağ Müzesi. Germir Mahallesi’nde yer alan, her bir detayını ince ince düşünerek aslına uygun şekilde restore ettiğimiz müzemiz, Türkiye’de ilk olan projelerimiz arasında yer alıyor. 19. yüzyıl yapısı olup kesme taştan yapılmış bu eser içerisinde süsleme ögelerine dair ahşap ve alçı silmeler bulunuyor. Çalışmalarımız bittikten sonra konağın içerisinin tefrişatını bölgenin tipik bağ evi konseptinde yaparak işlevlendireceğiz. Restorasyon çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüğümüz müzemiz şimdiden hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Melikgazi’miz için geleceğe yatırım yaparken geçmişimizin de izlerini korumaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Muğla Adliyesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi

12:43 - Genel

Çıldır Gölü’nde adrenalin dolu gösteri

12:33 - Genel

Aydın’da jandarma ekiplerinden okul önü denetimi

12:41 - Genel

"KADASTRO ÇALIŞMALARI MEVCUT DURUMU GÖZ ARDI ETMEMELİ" 

12:27 - Genel

Bağımlılıkla mücadelede Adalet Bakanlığı ile Yeşilay arasında iş birliği yapıldı

12:32 - Genel

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor

Van-İran Sınırında Güvenlik Önlemleri Artıyor

12:07 - Asayiş

MİT’ten Hakurk’ta Nokta Operasyon!

11:10 - Asayiş