?>

Meram’ın atölyeleri fabrika gibi çalışıyor

üretim ve verimli hizmet vizyonuyla hareket eden konya’nın merkez meram ilçe belediyesi atölyeleri fabrika gibi çalışıyor.

Genel - 6 ay önce

Üretim ve verimli hizmet vizyonuyla hareket eden Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi atölyeleri fabrika gibi çalışıyor. Belediyecilik hizmetlerinde ihtiyaç duydukları pek çok malzemeyi kendi bünyelerinde öz kaynaklarıyla üreterek hizmette hem hız hem nitelik hem de tasarruf sağladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Böylelikle ilçemiz, belediyemiz ve ülkemiz için değer üretiyoruz” dedi.

İlçeye hizmette gerekli malzeme ve araçları kendi atölyelerinde üretip öz kaynaklarını en iyi şekilde kullanan ve bu sayede verimli hizmetler üreten Meram Belediyesi atölyeleri, fabrika gibi üretim yaparak önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Meram’ın estetiğini güçlendirmek, Meramlılara daha konforlu bir yaşam sunmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde marangozhane, kaynakhane, terzihane ve araç bakım-tamiri gibi atölyelerde hem hızlı ve güvenli üretimin önü açılıyor hem de tasarruf edilerek ilçe ekonomisine katkı sunuluyor. Meram Belediyesi hizmet için gereken pek çok üretimi kendi bünyesinde gerçekleştiriyor

Üretimleri kendi bünyesinde öz kaynaklarıyla gerçekleştirerek önemli ölçüde tasarruf sağlayan Meram Belediyesi, kaliteli, nitelikli ürünlerle ilçeye ekonomik değer de kazandırıyor. Bu çerçevede hizmet veren marangozhanede şehir mobilyaları, ahşap kapı, dolap, kameriye imalatları ve tamiratları yapılıyor. Kaynakhanede ise demir kaynak tamiratı ve malzeme imalatı gerçekleştiriliyor. Atölyede ayrıca demir kapı, bisikletlik, veranda, pencere kör kasaları ve okullardaki voleybol, basketbol gibi spor alanları için kale direkleri imalatı yapılıyor. Meram Belediyesine ait araçlar ve iş makinelerinin tamir, bakım ve iyileştirme işlemleri de yine belediyenin kendi atölyelerinde gerçekleştiriliyor. İş makinaları ve taşıtlarının tamir, bakım ve onarımlarının yüzde 95’i atölyelerde yapılıyor. Böylelikle Meram Belediyesinin hizmetlerinin kesintisiz devam etmesine büyük katkı sağlanan atölyede elektrik işleri, motor bakımı, iş makinesi tamir ve bakımı, lastik tamir ve bakım hizmetleri, fren bakımı, yağ ve yıkama, kaporta ve boya, oto kaynak tamir hizmetleri gibi geniş bir yelpazede hizmet sunuluyor. Öte yandan, makashane, tornahane ve oto döşeme bölümleri de belediyenin araç parkını güçlü tutmak için önemli bir rol üstleniyor. “Atölyelerimiz hem ilçe hem belediye hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunuyor"

Üreten, verimli çalışan ve tasarruf eden belediyecilik anlayışıyla yola çıkıp bunu kendilerine daima şiar edindiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tesisler Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan atölyelerin gerçekleştirdikleri ekonomik ve kaliteli üretimlerle hem ilçe hem belediye hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunduğunu kaydetti. Meram Belediyesi Arif Bilge Tesisleri’nde bulunan atölyelerin taziye araçlarının yapımından kent mobilyaları ve aksesuarlarının imalatına, bank ve kameriyelerin yapımından araçların bakımı ve tamiratına, oyun parklarının yapımından tadilatlarına kadar geniş bir yelpazede çalıştığını ifade eden Başkan Kavuş, “Atölyelerimiz, Meram’ı güzelleştirmek ve Meramlılara daha nitelikli hizmet sunmak adına yoğun bir şekilde çalışıyor. Üretimin yanı sıra kullanım nedeniyle kırılan, bozulan malzemelerin bakım onarımını da kendimiz gerçekleştiriyor, yeniden vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz. İhtiyaç duyduğumuz malzemeleri kendi tesislerimizde kendi personelimizle üretip montajlarını yaparak maliyetlerde önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Tüm bunlar yüksek verimlilikle ve maksimum hızda hizmet vermemizin önünü açıyor. İnsanımıza hızlı hizmet sunulduğu ve onların yaşamaktan keyif aldığı bir Meram için arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

Bağ kuramamak kumara yönlendiriyor

12:44 - Genel

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu

12:44 - Genel

Balıkesir’de döner satış noktaları denetlendi

12:30 - Genel

Başkan Ercan Özel acılı aileyi ziyaret etti

12:31 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar: "Hedefimiz Kayseri’yi satrançta marka şehir yapmak"

12:22 - Genel

Günün Manşetleri

Av yasağı başladı, küçük teknelerin getirdiği balıklar mezatta satıldı

11:55 - Ekonomi

Jandarma uyuşturucu satıcısını yaptığı takiple yakaladı

11:51 - Asayiş

Kapalı havalar depresyona neden oluyor, sinir ve öfke artıyor

11:50 - Sağlık

"Kraliyet kirazı" bu yıl çok az olacak

11:28 - Ekonomi

Hac hazırlık seminerleri başladı

11:23 - İnsan