?>

Mersin’de ’tarım zararlıları ile mücadele’ çalışmaları

Vali ali hamza pehlivan başkanlığında, tarım zararlıları ile mücadele konusunda mersin valiliği himayesinde devam eden çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ekonomi - 5 ay önce

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, narenciye üretiminde zararlı organizmalarla mücadele eden çiftçilere destek amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı 32 ekip ve 117 teknik personelin sahada aktif olarak görev yaptığını söyledi.

Tarım zararlıları ile mücadele konusunda Mersin Valiliği himayesinde devam eden çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Tarımsal üretimde zararlı organizmalarla mücadelede kültürel, biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çeken Pehlivan, "Verimli Çukurova Bölgesi’nde bulunan Mersin, yıllık 3,6 milyon ton meyve üretimi ile Türkiye’de birinci sırada yer almaktadır. Narenciye üretimi açısından önemli bir seviyede olan ilimizde geçen yıl 1 milyon 661 bin 486 ton narenciye üretilmiş olup, 1 milyon 511 bin 99 ton ile yaş sebze ve meyve ihracatıyla da Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır. 100’ün üzerinde ticareti yapılan bitkisel ürün üretilen Mersin’imizde, zararlı organizmalarla mücadele yöntemleri hakkında emektar çiftçilerimiz bilgilendiriliyor, bilinçlendiriliyor. Ekiplerimiz, ‘Çiftçimiz Nerede Biz de Orada’ anlayışıyla sahada çiftçilerimizle birlikte kapsamlı çalışmalara devam ediyor" dedi. "Zararlı organizmalar, 145 sabit izleme istasyonundan takip ediliyor"

Narenciye üretiminde bu yıl içinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından 836 eğitim düzenlendiğini ifade eden Pehlivan, "Bu eğitimlere 14 bin 212 üretici katıldı. Gerçekleştirilen 46 sektör toplantısına ise bin 755 sektör temsilcisi katıldı. Narenciye üretiminde zararlı organizmalarla mücadele eden çiftçilerimize destek amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı 32 ekip ve 117 teknik personel sahada aktif olarak görev yapmaktadır. Zararlı organizmalar, 145 sabit izleme istasyonundan İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından sürekli olarak takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyon halinde zararlılarla mücadele çalışmalarına, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, muhtarlıklar, meslek odaları, birlikler, çiftlik sahipleri ve çiftçilerin dahil olmasıyla oldukça olumlu neticeler alınmaya başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde elde ettiğimiz sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Doğu Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Bölge Koordinatörü Ahmet Güneş, Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Miraç Yayla, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Ulusal Turunçgil Konseyi Başdanışmanı ve çiftçi Mehmet Mühür katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

YAYLALI MARMARİSSPOR BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETTİ

2024-09-03 16:01 - Spor

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

SALDA GÖLÜ, DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

2024-08-30 11:19 - Gündem

İlgili Haberler

Manisa sanayicisi karbon ayak izini azaltmak için harekete geçti

18:42 - Ekonomi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

18:19 - Ekonomi

THY ile Elazığ’ın tanıtım hamlesi hız kesmeden devam ediyor

17:18 - Ekonomi

Elazığ’da destek alan 4 projenin imza töreni gerçekleşti

17:14 - Ekonomi

Türkiye dünyada tarım alanında 31, tarımsal hasılada ise 9. sırada

17:01 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık