?>

Mert Günok: “Burada ‘Evimizde oynuyoruz’ diyebilirim”

A milli futbol takımının kalecisi mert günok. (arşiv)

Spor - 7 ay önce

A Milli Futbol Takımı’nın başarılı file bekçisi Mert Günok, “Burada ’Evimizde oynuyoruz’ diyebilirim. Maçlarda tribünlerin yüzde 70-80’inin bizim taraftarımız olduğunu gördük. Bize çok iyi destek veriyorlar” dedi.

A Milli Futbol Takımı’nda kaleci Mert Günok, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) resmi sosyal medya hesabında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Şampiyonanın son 16 turunda ay-yıldızlıların Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği maçın 90+5. dakikasında yaptığı kritik kurtarışla mücadeleye damgasını vuran Mert Günok, EURO 2024’e iyi hazırlandıklarını belirterek, bunun da sonuçlara yansıdığını söyledi. Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirten 35 yaşındaki millî kaleci, "İyi bir çalışma ortamı yakaladık. Hocamızla güzel bir ambiyans yakaladık. Bu da zaten sonuçlara yansıdı. Portekiz müsabakası bizim şanssız bir maç oldu. Sakatlığım nedeniyle oynayamadım. Çok üzüldüm. İlk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynuyorum. Burada bulunmak ve oynamak önemli. Bu, benim için bir hedefti. Bu hedefime ulaştığım için ayrıca mutluyum" ifadelerini kullandı. “Tribünlerin yüzde 70-80’inin bizim taraftarımız olduğunu gördük”

Almanya’da düzenlenen turnuvada taraftarların desteğinin önemine değinen Mert Günok, "Burada ’Evimizde oynuyoruz’ diyebilirim. Maçlarda tribünlerin yüzde 70-80’inin bizim taraftarımız olduğunu gördük. Bize çok iyi destek veriyorlar. Bunun da devam edeceğini umuyorum. Çok iyi bir şekilde bizi destekledikleri için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. "4-5 sene daha üst seviyede oynama dileğim var"

Babası Mahir Günok da eski bir kaleci olan Mert Günok, ailesinin genlerinde sporculuk olduğunu ve sporcu bir ailede yetiştiğinin altını çizerek, "Babamın eski kaleci olması buralara gelmemde önemli bir rol oynadı. Onun eski sporcu olması disiplinli bir şekilde futbol yaşantımı sürdürmeme olanak sağladı. 3 yıl önce kötü bir sakatlık yaşamama rağmen geri dönebildim ve A Millî Takım seviyesine çıkabildim. Bunlar disipline ve profesyonelliğe bağlı şeyler. Sporcu bir ailede yetiştim. Kardeşim voleybol oynadı. Amcam ve dedem de eski futbolcuydu. Ailemin genlerinde sporculuk var. 4-5 sene daha üst seviyede oynama dileğim var. Umarım bunu gerçekleştirebilirim" değerlendirmesinde bulundu. "Penaltılara kalmasını istemeyiz"

Maçların seri penaltı atışlarına kalmasını tercih etmeyeceğini aktaran milli kaleci, "Penaltılara kalmasını istemeyiz. Maçı her takım önceden bitirmeyi ister. Penaltılara kaldığında kaleciler ön plana çıkabiliyor. Bunun için mental ve pratik olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Sahada neyin ne olacağı belli olmuyor. Sürekli sağa vuran oyuncu sola da atabiliyor. O anki şartlara ayak uydurmak önemli" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

BAYBURT’TA İNSANLARI, SANATI, TOPLUMU ETKİSİNDE BIRAKAN BAKSI MÜZESİ

2024-07-01 10:55 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE TURİZM ATAĞI

2024-07-02 16:17 - Marmaris

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

Peru'da 7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem ve Tsunami Uyarısı

2024-06-28 12:25 - Ulusal

İlgili Haberler

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - Hatayspor: 0 (İlk yarı)

20:56 - Spor

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - Hatayspor: 0 (Maç devam ediyor)

20:27 - Spor

Elazığ’da gençler taekwondo müsabakaları yapıldı

20:44 - Spor

Sivasspor, Beşiktaş maçına hazır

19:26 - Spor

Adanaspor’da Hakan Keleş dönemi

18:08 - Spor

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık