?>

Meslek liseliler tarımsal üretimde deneyim kazanıyor

Manisa'nın sarıgöl ilçesinde, sarıgöl milli egemenlik çok programlı anadolu lisesi öğrencileri, teorik ve pratik eğitimlerle tarım uygulamalarını öğrenerek geleceğe hazırlanıyor. Okul serasında sebze üretimi gerçekleştiren öğrenciler, açık arazide de tarımsal faaliyetlerde bulunarak mesleki becerilerini geliştiriyor.

Eğitim - 2 ay önce

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, teorik ve pratik eğitimlerle tarım uygulamalarını öğrenerek geleceğe hazırlanıyor. Okul serasında sebze üretimi gerçekleştiren öğrenciler, açık arazide de tarımsal faaliyetlerde bulunarak mesleki becerilerini geliştiriyor.

Kaymakam Halil Dalak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi. Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde toprağı işleme, tohum ekimi, ürün yetiştirme ve hasat süreçlerini uygulamalı olarak öğreniyor. Okulun serasında marul, domates, biber ve salatalık gibi sebzeler yetiştiren öğrenciler, ayrıca açık arazide de buğday ekimi gerçekleştirerek tarımsal üretim konusunda kapsamlı bir eğitim alıyor.

Kaymakam Halil Dalak, öğrencilerin bu deneyimi kazanmasının önemine vurgu yaparak, "Gençlerimizin tarımla iç içe olmaları ve üretim süreçlerini birebir deneyimlemeleri, gelecekteki meslek hayatlarında büyük avantaj sağlayacaktır. Tarım, ülkemiz için stratejik bir alan ve bu alanda yetişen nitelikli bireyler büyük katkılar sunacaktır." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ise yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öğrencilerimizin serada ve açık arazide yaptığı çalışmalar, onların tarım sektörüne bilinçli bireyler olarak kazandırılmasını sağlıyor. Burada yetiştirilen ürünlerin bir kısmı okul yemekhanesinde değerlendirilirken, bir kısmı da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Amacımız, öğrencilerimizi sadece mesleki anlamda değil, toplumsal sorumluluk bilinciyle de yetiştirmek." şeklinde konuştu.

Sarıgöl’deki meslek lisesi öğrencileri, bu tür tarımsal eğitimlerle hem kendilerini geliştiriyor hem de bölge tarımına katkı sağlıyor. Yetkililer, önümüzdeki yıllarda tarımsal üretim alanlarının genişletilerek daha fazla öğrencinin bu eğitimlerden faydalanmasını hedeflediklerini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

İlgili Haberler

"İngilizce Sokağı Projesi", Vali Eldivan tarafından yerinde incelendi

20:18 - Eğitim

Bolu’yu Türkiye finallerinde temsil edecekler

18:30 - Eğitim

Çorum’da iki semt pazarı proje kapsamında kapalı hale geliyor

18:21 - Eğitim

Çorum Belediyesinden güvenlik personeline iletişim hizmeti

17:30 - Eğitim

Okulda Türkiye Yüzyılı Maarif Eğitim modeli toplantısı

17:14 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş