?>

Metrobüs şoförü doğum anını anlattı

35 haftalık hamile hanife mete, esenyurt’ta taksi bulamaması üzerine bindiği metrobüste eşi cemal mete’nin desteğiyle doğum yaparak, yılmaz bebeği sağlıkla kucağına aldı. Yılmaz bebeğin dünyaya geldiği metrobüs şoförü mustafa bozdemir konuştu.

Genel - 6 ay önce

35 haftalık hamile Hanife Mete, Esenyurt’ta taksi bulamaması üzerine bindiği metrobüste eşi Cemal Mete’nin desteğiyle doğum yaparak, Yılmaz bebeği sağlıkla kucağına aldı. Yılmaz bebeğin dünyaya geldiği metrobüs şoförü Mustafa Bozdemir konuştu.

Esenyurt’ta ikamet eden hamile Hanife Mete, sancılarının artması üzerine eşi Cemal Mete ile birlikte hastaneye gitmek için taksi bulamamıştı. Mete ailesi, bunun üzerine daha hızlı olacağını düşünerek dün saat 08.30’da metrobüse binmişti. Hanife Mete’nin doğum sancılarının artması üzerine İETT şoförü, komuta ve sağlık ekiplerini bilgilendirmiş ve Küçükçekmece Cennet Mahallesi mevkiinde metrobüs aracı park alanına geçmişti. Genç kadın, eşi Cemal Mete’nin yardımıyla doğumunu gerçekleştirirken, İETT şoförü ve güvenlik görevlileri de doğumda aileye destek vermişti. Ailenin bebeğinin Yılmaz koyduğu bebek ve anne sağlık ekipleri tarafından Esenyurt Necmi Kadıoğlu hastanesine götürülmüştü. “Yanıma geldi ‘eşim doğuracak hamile’ dedi”

Yaşanan süreci anlatan Yılmaz bebeğin doğduğu 34AS Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs şoförü Mustafa Bozdemir, “Sosyal Tesisler durağına geldiğimizde hanımefendi rahatsızlandı ve sancısı olduğunu söyledi. Eşi yanıma geldi ve eşi bana ‘eşim doğuracak hamile’ dedi. Ben de dedim neden taksi olayı olmadı? ‘Biz taksiye binemedik. Olmadı. Mecbur kaldık. Daha hızlı gidebilmek için metrobüsle geldik’ dedi. Küçükçekmece durağana geldiğimizde de hanımefendinin sancıları biraz daha artmaya başladı” dedi. “Bu bir ilk”

“O esnada ben yolcuları tahliye etmeye başladım” diyen Bozdemir, “O ara bir güvenlik kardeşimiz de geldi. Onunla beraber yolcuları tahliye ettik. Sonra yukarıda en müsait yere arabamızı çektik. Sonra işte 112’yi aradım. Sağlık ekipleri geldi. Gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Daha önce hiç böyle bir olay olmadı. Bu bir ilk. Bir tarih de diyebilirim, bu olaya da şahitlik ve tanıklık ettim ama belki İETT’nin tarihine ben de geçmişimdir. Benim için çok güzel bir olaydı. Bebeğin ve annenin sağlıklı olduğunu öğrendim. O da ayrı bir sevinç oldu. İETT tarihine böyle güzel bir olay geçti” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Kooperatif Başkanı Ergün’den ’tamamlanmayan konut’ tepkisi: "Teslim edilmeyen konutlarla hüsrana uğradık"

18:49 - Genel

Efeler’in çocukları şenlikte buluştu

18:28 - Genel

Binlerce vatandaş Filistin için yürüdü

18:09 - Genel

Beypazarı’nda vatandaşlar yağmur duasına çıktı

18:11 - Genel

Türk Yıldızları Ekibi Vali Toros ve Başkan Seçer’i ziyaret etti

17:51 - Genel

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel