?>

Mezopotamya ÜPAK yönetimi DTB’de bir araya geldi

Doğu ve güneydoğu anadolu bölgesi’nde 12 ticaret borsası tarafından kurulan ürün piyasası aracı kurumu (üpak) mezopotamya yönetim kurulu toplantısı diyarbakır ticaret borsasında gerçekleştirildi.

Ekonomi - 3 ay önce

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12 ticaret borsası tarafından kurulan Mezopotamya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) Yönetim Kurulu Toplantısı Diyarbakır Ticaret Borsasında (DTB) gerçekleştirildi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Kızıltepe, Batman, Adıyaman, Elazığ, Nusaybin, Erzurum, Van, Iğdır, Erzincan ve Malatya illerindeki ticaret borsaları ortaklığında kurulan ÜPAK Yönetim Kurulu Toplantısında Diyarbakır, Şanlıurfa, Kızıltepe, Batman, Erzurum ve Adıyaman olmak üzere 6 ilin ticaret borsası başkanı bir araya geldi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kurulum aşaması tamamlanan ÜPAK’ın çalışmaları hakkında yönetim kuruluna bilgi verildi. Toplantıda; ürün piyasası, lisanslı depoculuk, aracılı sistem konulu bir sunum gerçekleştiren Mezopotamya ÜPAK Genel Müdürü Mehmet Demir, Türkiye’de toplam 6 bölgesel ÜPAK’ın bulunduğunu söyledi.

Demir, Mezopotamya ÜPAK ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığına faaliyet izni talebinde bulunduklarını belirterek, “Faaliyet iznimiz onaylandıktan sonra, Türkiye Ürün İhtisas Borsası üyelik başvurumuz gerçekleştireceğiz. Daha sonraki süreçte ortağımız olan ticaret borsalarımız ile acentelik ilişkisi kurarak Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım satımına başlayacağız’’ dedi.

Mezopotamya ÜPAK ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise, Mezopotamya ÜPAK ile üreticilerin fiziki yer değiştirme gerekmeksizin, elektronik ortamda ve tek bir platformda ürün ticaretini yapabileceğini belirterek, Doğu ve Güneydoğu’daki tarımın geliştirilmesi ve sermaye gücünün korunması için önemli olduğunu söyledi.

ÜPAK Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil de, “Ülkemiz tarım ürünleri piyasası için devrim niteliğinde bir sistem olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile daha rekabetçi tarım ürünleri piyasasının oluşması, lisanslı depolarda depolanan ürünlere yönelik daha sağlıklı fiyat oluşumlarının sağlanması ve fiyat dalgalanmalarının en aza indirilmesi sağlanacaktır’’ şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Kasımpaşa-Kayserispor maçını Mehmet Türkmen yönetecek

2024-11-06 17:22 - Spor

İlgili Haberler

THY ile Elazığ’ın tanıtım hamlesi hız kesmeden devam ediyor

17:18 - Ekonomi

Elazığ’da destek alan 4 projenin imza töreni gerçekleşti

17:14 - Ekonomi

Türkiye dünyada tarım alanında 31, tarımsal hasılada ise 9. sırada

17:01 - Ekonomi

Havacılık, uzay, savunma ve denizcilik sanayisinin tüm ihtiyaçları tek platformda buluştu

16:48 - Ekonomi

Türkiye Turizmi Küresel Arenada Güçleniyor

16:46 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık