?>

Migros, Kırşehir GES Projesi ile 600’den fazla mağazasını temiz enerji kaynakları ile besleyecek

Migros, 321 dönüm arazi üzerine kurulu kırşehir’deki yeni güneş enerjisi santralini devreye aldı. Migros’un sürdürülebilir enerji vizyonunda önemli bir adım olan santral, tek başına 56. 280 mwh enerji üretiyor. Bu yatırımla birlikte migros’un ges projelerinden ürettiği enerji, yıllık enerji ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak kapasiteye ulaştı.

Ekonomi - 1 hafta önce

Migros, 321 dönüm arazi üzerine kurulu Kırşehir’deki yeni güneş enerjisi santralini devreye aldı. Migros’un sürdürülebilir enerji vizyonunda önemli bir adım olan santral, tek başına 56.280 MWH enerji üretiyor. Bu yatırımla birlikte Migros’un GES projelerinden ürettiği enerji, yıllık enerji ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak kapasiteye ulaştı. Migros, Kırşehir’de ilk arazi güneş enerjisi santralini devreye aldı. 321 dönüm arazi üzerine kurulu tesiste, özel olarak üretilmiş yaklaşık 63 bin adet çift yönlü yerli üretim güneş paneli kullanıldı. Bu çift yönlü paneller sayesinde hem direkt güneş ışınlarından hem de yerden yansıyan enerjiden maksimum verim elde edilebiliyor. En son teknoloji komponentler kullanılarak inşa edilen tesis, tek başına yıllık 56.280 MWh enerji üretecek. Daha önce devreye alınan 11.000 MWh kapasiteli dört çatı GES projesinin ardından bu yatırımla birlikte Migros’un toplam GES projelerinde ürettiği enerji, yıllık enerji ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak kapasiteye ulaştı. Migros, 2024 yılında GES projelerinin tamamı için 9,9 milyar TL yatırım gerçekleştirdi. "Kırşehir GES ile 35 bin ton karbon salımının önüne geçeceğiz"

Migros’un yüzde yüz iştiraki olan Migen Enerji A.Ş., Migros’un enerji tedariki, enerji verimliliği çözümleri ve yenilenebilir enerji yatırımları alanında uçtan uca enerji yönetimi hizmeti sunuyor. 2024 yılının sonunda EPDK’dan aldıkları "Elektrik Tedarik Lisansı" ile enerji tedariği de dahil olmak üzere, çok noktalı tüketim takibi, verimlilik çözümleri ve temiz enerjiye erişim konularında uzman bir marka olduklarını belirten Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Şevki Tuncer, "Kırşehir’de devreye alınan ilk arazi güneş enerjisi sistemimiz ile 600’den fazla Migros mağazamızın enerji ihtiyacını temiz enerji kaynakları ile karşılıyoruz. 2025 yılında dört ilde daha toplam 97.000 MWh enerji üretecek yeni santraller için çalışmalara başladık. 2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı yüzde 42 azaltma ve 2050’de net sıfır emisyona ulaşma hedefimiz doğrultusunda da kararlı adımlarla ilerliyoruz. Bu tesis sayesinde yılda 35 bin ton karbon salımının önüne geçeceğiz" dedi. "Miggo şarj istasyonlarını 150 mağazaya ulaştırma hedefindeyiz"

Migen ile elektrikli araç şarj istasyonları gibi sürdürülebilir ulaşım çözümlerine de yatırım yaparak çevre dostu bir ekosistem inşa ettiklerini söyleyen Tuncer, şöyle devam etti: "Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla artan talebi karşılamak için Miggo Şarj uygulamamız ile mağazalarımızın otoparklarına şarj istasyonları kuruyoruz. Bu sayede müşterilerimiz Migros mağazalarında alışveriş yaparken araçlarını da şarj etme imkanına sahip oluyor. 2024 yılı sonunda 67 olan elektrikli araç şarj istasyonu sayımızı, 2025’te 150’ye çıkarma hedefindeyiz. Geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak için, çevreye duyarlı enerji projelerimizi büyütmeye devam edeceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Toplu Sera Bölgesi’nde yatırım haritası oluşturuldu

00:12 - Ekonomi

Çimsa 5 yılda piyasa değerini yaklaşık 7 katına çıkardı

19:56 - Ekonomi

Sezonun ilk turist kafilesi Dalaman Havalimanı’na geldi

18:46 - Ekonomi

Samsun Şehir Hastanesine ulaşım için 25 yeni otobüs alınacak

16:44 - Ekonomi

DSO ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" projesinde ilk adımı attı

16:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meltem Menteşeli Cinayetinin Şüphelisi Firar Etti

16:24 - Asayiş

Yapay Zeka ile Yeni Nesil Dolandırıcılık

16:13 - Asayiş

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

14:58 - Ulaşım

Nuriye Parmaksız'ı Arama Çalışmaları Sürüyor

14:52 - Asayiş

Akseki'de Yeni Endemik Bitki Keşfi!

14:46 - Gündem