?>

MİM-DER Başkanı Bülbüloğlu: "Deprem gerçeğine uygun hareket etmeliyiz"

Malatya inşaat müteahhitleri derneği başkanı ve inşaat ücretleri konfederasyonu genel başkan yardımcısı mehmet bülbüloğlu, 6 şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde değerlendirmelerde bulundu.

Gündem - 3 saat önce

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve İnşaat Ücretleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde değerlendirmelerde bulundu. Bülbüloğlu, Malatya’da ve deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, hükümetin ve vatandaşların el birliğiyle yaraları sarmaya çalıştığını ifade etti.

Depremin ardından Malatya’da 5 bin 700 binanın yıkıldığını, on binlerce binanın ağır hasar aldığını belirten Bülbüloğlu, "Vefat sayımızın düşük olması, ilk depremde yıkılan bina sayısının azlığı ve vatandaşlarımızın kendini dışarı atmasıyla doğrudan ilişkilidir. Ancak asrın felaketi olarak adlandırdığımız bu depremin birçok etkeni vardı, zemin, yönetmelikler ve yapım hataları bu süreci etkileyen faktörler arasında yer aldı" dedi.

Deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olunduğunu vurgulayan Bülbüloğlu, yapı denetiminin önemine dikkat çekerek, "Malatya’da yıkılan binalardan yalnızca ikisi yapı denetimliydi. Bu, yapı denetimli binaların vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladığını gösteriyor. Depreme dayanıklı yapılar inşa etmenin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapan Bülbüloğlu, "Gelecekte olabilecek depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu süreçte, bilim ve mühendislik ilkelerine bağlı kalarak hareket etmek zorundayız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın liderliğinde Malatya’da yoğun bir inşaat süreci yürütüldüğünü belirten Bülbüloğlu, "Şehrin birçok noktasında rezerv alanlarında ve çeperlerinde yeni konutlar yükseliyor. Depremzede vatandaşlarımızı kalıcı konut ve iş yerlerine kavuşturma noktasında ciddi çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür eden Bülbüloğlu, "Bakanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanımıza, Emlak Konut’a, tüm kurumlarımıza ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşaat sürecinde emek veren tüm işçi kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

İlgili Haberler

Erzincan’da Ramazan ayı öncesinde gıda denetimleri artırılacak

19:52 - Gündem

Bolu Dağı’nda kar yağışı aniden bastırdı, tırlar yolda kaldı

19:43 - Gündem

Osmangazi ekipleri kar yağışına karşı teyakkuzda

19:44 - Gündem

Jeoloji mühendisi Süleyman Pampal: "Kozan’da deprem tehlikesi var ama büyük ölçekte değil"

19:02 - Gündem

Kocayayla Geçidi’nde kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi

18:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan

Sağlık Kabini İşletmecisi Serbest Bırakıldı

16:35 - Asayiş