?>

MSB : 36 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Gündem - 5 ay önce

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. MSB, haftalık bilgilendirme toplantısında, Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yıl dönümü ve 27 Eylül’de kutlanacak Deniz Kuvvetleri Günü hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, İstanbul Boğazı’ndan 16 geminin geçeceğini ve 13 liman ziyareti yapılacağını açıkladı.

Terörle Mücadele Sonuçları: Aktürk, 1 Ocak’tan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından toplam 2.049 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bu hafta içerisinde terör örgütü PKK'dan kaçan 2 teröristin de hudut karakollarına teslim olduğunu belirtti. Ayrıca, son bir haftada hudutlarda 398 şahsın yakalandığını ve bunların 5’inin terör örgütü mensubu olduğunu vurguladı.

İsrail'in Saldırıları ve Bölgesel Güvenlik: Aktürk, İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırılarının bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini belirtti. “İsrail’in saldırıları tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artırmıştır. Uluslararası toplumun kalıcı barış için gerekli tedbirleri alması şarttır,” dedi.

S-400 ve F-35 Tartışmaları: Milli Savunma Bakanlığı, Yunan basınında çıkan S-400’lerin İncirlik’te ABD kontrolünde bulundurulacağına dair iddialara yanıt vererek, “Şuan için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır,” ifadesini kullandı.

Lübnan'a Yardımlar ve Tahliye Operasyonu: Lübnan’a yönelik yardımların, ülkenin talepleri doğrultusunda devam edeceği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tahliye operasyonu yapma yeteneğine sahip olduğu ve durumu Dışişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde takip ettiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, Türk Devletleri Teşkilatı’nın ilk toplantısına katılacağı da belirtildi. Toplantının 30 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin bölgedeki güvenlik ve istikrar konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Eyüpspor: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-22 20:17 - Spor

İlgili Haberler

Sarıyer’de binlerce denizanası kıyıya vurdu

18:29 - Gündem

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu: "Onlarca hayvanın toplu şekilde ölü bulunması skandaldır"

18:04 - Gündem

Karla 72 saat mücadele ettiler 350 ton tuz kullanıldı

17:48 - Gündem

İçerisinde çiçek olması gereken saksının içini çöplerle doldurdular

17:39 - Gündem

Enez’de kuruyarak beyaza bürünen gölet eski görüntüsüne kavuştu

17:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Anneler İçin Madde Bağımlılığı Eğitimi

16:54 - İnsan

Çöpten 89 Bin Haneye Enerji

16:27 - Ekonomi

Eksi 25 Derecede Sanat Aşkı

16:20 - Eğitim

Türk Astronot Öğrencilerle Buluştu

16:17 - Teknoloji

Kaçırılan İş Adamı Operasyonla Kurtarıldı

16:14 - Asayiş