?>

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: “Süre uzatıldıysa, resmi açıklama neden yapılmadı?”

Malatya ticaret ve sanayi odası (mtso) yönetim kurulu başkanı oğuzhan ata sadıkoğlu, kışla caddesi’nde faaliyetlerini sürdüren iş yerlerini ziyaret etti.

Ekonomi - 2 ay önce

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen Mücbir Sebep halinin 1 yıl uzatıldığı noktasında hala resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekerek, “Eğer bir süre uzatımı olacaksa bir an önce açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Kışla Caddesi’nde faaliyetlerini sürdüren iş yerlerini ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında esnafın en çok dile getirdiği konunun iş daralması yaşadıkları olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Kışla Caddesi’nin bir tarafı Saray Mahallesi Rezerv Alan projesi nedeniyle yıkıldı, diğer taraftaki iş yerleri faaliyetlerine devam ediyor. Esnafımızı gezdiğimizde genelinin söylediği, işlerinin düşük olması. Önümüz kış ve esnafımızın en ölü sezonu” dedi.

Bu süreçte mücbir sebep uygulamasının da sona erdiğini ifade eden Sadıkoğlu, “Mücbir sebep süresinin iş yeri ve konutlar teslim edilip şehirlerimiz normale dönene kadar uzatılmasının şart olduğunu her platformda yüksek sesle dile getirdik ama uzatılmadı. Geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda teklif edilen ve komisyondan geçen, ancak yasalaşmayan bir metin görseliyle sosyal medyada ‘Mücbir Sebep 1 yıl uzatıldı’ şeklinde müjde paylaşımları yapılmıştı. Süre uzatıldıysa neden hala Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı? Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ı ve birçok hükümet yetkilisini geçtiğimiz hafta deprem bölgesi oda başkanlarımızla birlikte ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmelerde mücbir sebep süresinin uzatıldığına dair her hangi bir bilgi bizlere verilmedi. Düzenleme yapılacağını ve yapılması düşünülen düzenleme ile mücbir sebep halinin uygulanmasında vergi mükelleflerinin kategorize edilerek, uygulamadan belirli firmaların yararlanacağı söylendi. Depremzede mükellefin küçüğü büyüğü olmaz. Ziyaretlerde de dile getirdiğim talebimizi bir kez daha ifade etmek isterim, asrın felaketini yaşamış ve büyüklüğü 6’yı bulan depremlerin devam ettiği şehirlerimizde mükellef ayırımı olmadan tüm işletmelerin faydalanabileceği bir süre uzatımı yapılmasını talep ediyoruz. Eğer bir süre uzatımı olacaksa bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Bu kapsamda hükümet ve bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik performansıyla dünyada dördüncü oldu

10:33 - Ekonomi

İsdemir saat ücretli işe alım yapacak

10:17 - Ekonomi

Başkan Maraş: "Aydın ekonomisinin altın yılı, ihracatta tarihi zirve yaşandı"

10:11 - Ekonomi

Honazlı çiftçilere katı gübre römorku kazandırıldı

09:47 - Ekonomi

Kooperatif Başkanı Pirinç’ten deniz kirliliği uyarısı

09:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Samsun’da 1 Kilo 300 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

10:15 - Asayiş

Şüpheli Araçtan Metamfetamin Ele Geçirildi

10:03 - Asayiş

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem

Beşiktaş’ın Cacace Planı Suya Düştü

16:26 - Spor