?>

MTSO, dünya pazarlarında Türk devletleri ile ortak hareket edecek

Mtso başkanı hakan sefa çakır ve yönetim kurulu üyeleri, istanbul fuar merkezinde düzenlenen türk devletleri türk ticaret fuarına katıldı.

Ekonomi - 7 ay önce

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, ortak alfabe ve ortak bayrak kullanımının Türk devletleri arasında kuracağı birleştirici güce dikkat çekerek, Mersin iş dünyasının kurulacak yeni işbirliklerine hazır olduğunu söyledi.

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Türk Devletleri Türk Ticaret Fuarına katıldı. Mersin Heyeti, fuarda çeşitli resmi temaslarda da bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Çakır, fuarın Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında ticaret, sanayi, yatırımlar, teknoloji ve hizmetlerin geliştirilmesini amaçladığını belitti. Türk devletlerinin artık ortak bir alfabe ve ortak bayrak gibi birleştirici bir adımla yeni bir işbirliği aşamasına geçtiğini kaydeden Çakır, “Büyük bir pazardan ve bu pazarın erişebileceği çok daha büyük bir hinterlanttan bahsediyoruz. Bu daha ilk adım. Gelecek senelerde fuarın daha da büyüyeceğine ve etkin hale geleceğine inanıyoruz” dedi.

Mersin iş dünyası olarak kardeş ülkelerle bağlarını daha da geliştireceklerine değinen Çakır, “Mersin bugün 184 ülkeye ihracat yapan bir dünya kenti haline gelmiştir. Mersin iş dünyası Türk devletleri pazarlarında da sadece alıcı, satıcı veya yatırımcı olarak değil, diğer pazarlarda bu 8 devlet olarak ortak hareket etme mantığı ile çalışacaktır. Temaslarımızın ana nedeni de budur” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Tüpraş ve THY’den sürdürülebilirlikte güç birliği

14:30 - Ekonomi

Ddos saldırılarına karşı altyapılar güçleniyor

14:04 - Ekonomi

Bursa İnşaat Sektörü "Yarısı Bizden" desteği bekliyor

13:57 - Ekonomi

Yastık altında servet yatıyor

12:41 - Ekonomi

Muğla Milli Parkları Ziyaretçi Akınına Uğradı

12:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bayramda Nostalji Yolculuğu

11:46 - Kültür Sanat

Çocuklarda Hipertansiyon Tehlikesi

10:04 - Sağlık

Portekiz, UEFA Uluslar Ligi Şampiyonu

09:46 - Spor

132 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi

09:37 - Asayiş

Deniz Ürünlerinde Üretim Rakamları Açıklandı

08:53 - Ekonomi