?>

Mudanya’da Kabotaj Bayramı coşkusu

Türkiye cumhuriyeti'nin kendi karasularında hakimiyet ve istiklalini bütün dünyaya ilan ettiği kabotaj kanunu’nun 98’inci yıl dönümü, mudanya’da coşkuyla kutlandı.

Kültür Sanat - 8 ay önce

Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi karasularında hakimiyet ve istiklalini bütün dünyaya ilan ettiği Kabotaj Kanunu’nun 98’inci yıl dönümü, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar yarışmalarla renklenirken, heyecanlı dakikaların yaşandığı yağlı direk yarışmasında bayrağı Abdullah Kurtaran aldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’inci yıldönümü, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. İskele Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan bayram kutlamalarına Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın yanı sıra, ilçe protokolü, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile Mudanyalılar katıldı. Mudanya sahilinde devam eden kutlamalarda yarışmalar öncesinde protokol üyeleri, deniz şehitleri için denize çelenk bıraktı.

Düzenlenen yarışmalar ise büyük heyecana sahne oldu. 200 metrelik yüzme yarışında Mustafa Kesici birinci olurken, Fırat Başarır ikinci, Çağla Özeren ise üçüncülüğü elde etti. Bayram kutlarının geleneksel ve merakla beklenen yarışması, yağlı direkten bayrak kapma yarışması ise büyük heyecana sahne oldu. Bayrağı iki kez tutmasına rağmen direkten söküp alamayan Abdullah Kurtaran, üçüncü denemesinde bayrağı alan isim oldu. Kutlamalar kapsamında saat 14.00’de BUDO İskelesi’nden vatandaşlar için ücretsiz tekne turu düzenlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

BAYBURT’TA İNSANLARI, SANATI, TOPLUMU ETKİSİNDE BIRAKAN BAKSI MÜZESİ

2024-07-01 10:55 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti: 8 saatte pişiyor, hazır olduğu, kaleden çalınan davulla duyuruluyor

10:35 - Kültür Sanat

Efeler’in fotoğraf yarışmasında kazananlar ödüllerine kavuştu

10:27 - Kültür Sanat

Erzurum’da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı

10:07 - Kültür Sanat

533 yıllık Osmanlı vakıf geleneği Tokat’ta Gülbahar Hatun İmareti ile yaşatılıyor

17:47 - Kültür Sanat

Osmangazi’de yılın aydını Yaşar Kemal oldu

17:09 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yanlış Tedavi Yöntemleri Ölüme Götürebilir

15:42 - Sağlık

Türkiye Siber Vatan Programı Tamamlandı

15:41 - Teknoloji

Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 81’e Yükseldi

14:30 - Asayiş

Spil Dağı’nda Kardelenler İkinci Kez Çiçek Açtı

13:59 - Gündem

Suda Doğumu Deneyen Anneler Memnun Kaldı

13:31 - Sağlık