?>

Aras, Çalışanların Maaşlarına Yüzde 60 Zam Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Muğla 2 No’lu Şubesi arasında yeni Toplu İş Sözleşmesi protokolü imzalandı. Başkan Ahmet Aras, çalışanların haklarını korumak için kararlı olduklarını vurguladı.

Genel - 4 saat önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Muğla 2 No’lu Şubesi arasında Toplu İş Sözleşmesi Protokolü imzalandı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. Törende konuşan Başkan Ahmet Aras, emek ve alın terinin en yüceliğine vurgu yaparak, belediye olarak çalışanların haklarını korumak için kararlı olduklarını belirtti. Yeni sözleşme ile belediye çalışanlarının maaşlarına ortalama yüzde 41,5 oranında artış yapıldığını, geçen yılki ara zamlarla birlikte bu artış oranının yüzde 60’a ulaştığını ifade etti. Başkan Aras, en düşük işçi maaşının 43 bin 559 TL’ye yükseldiğini belirterek, sadece maaş artışıyla kalmayıp sosyal hakların da güçlendirilmesi ve refah seviyesinin artırılması için de adımlar attıklarını söyledi. Yeni sözleşmeyle birlikte en düşük çalışan maaşının asgari ücretin iki katına çıktığını vurguladı. "Emeğin ve alın terinin karşılığını korumaya devam edeceğiz"

Başkan Aras, işçilerin maaşlarının yanı sıra sosyal güvencelerinin ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Başkan Aras, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, çalışanlarımızın haklarını korumayı en önemli sorumluluklardan biri olarak görüyoruz. Emeğin karşılığı yalnızca maaş artışıyla sınırlı değildir. İşçilerimizin sosyal haklarının da iyileştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Dayanışma kültürünü yükseltmeye ve şehrimizi adil paylaşımın olduğu bir yer yapmaya kararlıyız" dedi. Başkan Aras ayrıca, belediyenin sosyal destek programlarını artırmaya devam edeceğini, halkın yaşam standartlarını düşürmeden belediyecilik hizmetlerini sürdüreceklerini belirterek, kaynakları en verimli şekilde kullanarak hem hizmetleri aksatmayacak hem de çalışanların haklarını koruyacak bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

2025-02-07 18:19 - Ekonomi

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

Mersin Erdemli’de budanan dallar odun oluyor vatandaşların evleri ısınıyor

2025-02-08 11:09 - İnsan

Minibüs zamlarına tepki

2025-02-07 12:36 - İnsan

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

2025-02-07 18:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Tatvan yeniden beyaza büründü

19:11 - Genel

Marmaris Belediyesi personeline iş güvenliği eğitimi

19:10 - Genel

Ağrılılar ’Halk Konseri’nde bir araya gelecek

18:59 - Genel

Edremit’te mübadelenin 102. yılı anıldı

18:04 - Genel

Geleceğin mimarlarının fikirleri sergileniyor

18:06 - Genel

Günün Manşetleri

Ormanlık Alanda Bulunan Cesedin Sırrı Çözüldü

16:05 - Asayiş

İstavrit Fiyatı Hamsiyle Eşdeğer Oldu

15:51 - Ekonomi

Sivasspor, Gaziantep FK Maçı İçin Hareket Etti

15:24 - Spor

Sevgililer Günü’nde Kırmızı Gül Yine Zirvede

15:22 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan İletişim İşbirliği Derinleşiyor

15:10 - Siyaset