?>

Muğla'da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıyor. Yeniden inşa edilecek huzurevi, modern ve konforlu bir yapıyla 96 kişiye hizmet verecek.

İnsan - 8 ay önce

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılarak, modern bir yapıyla yeniden inşa ediliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, huzurevini 5 yıldızlı otel konforunda, 7 bin 540 metrekarelik bir alanda inşa edecek.

Yeni yapının 3 ana fonksiyonu olacak: rehabilitasyon merkezi, gündüzlü bakım merkezi ve aktif yaşam merkezi. Bu kapsamda huzurevinde kalan vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu bir yaşam alanı sunulacak. Modernize edilecek odalar, sosyal ve fiziksel aktiviteleri artıracak geniş sosyal alanlarla donatılacak. Bahçeler ve dinlenme alanları da huzurlu bir vakit geçirme imkanı sunacak şekilde yeniden düzenlenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek yeni huzurevi, toplamda 96 kişilik kapasiteye sahip olacak. 37 çift kişilik oda, 6 tek kişilik oda, 2 yoğun bakım odası gibi çeşitli alanların yanı sıra, hobi odası, diyetisyen odası, psikolojik danışmanlık odası gibi hizmetler de sunulacak. Huzurevinde ayrıca 110 kişilik yemekhane, kadın ve erkek kuaför odaları, çamaşır ve ütü odası, mescit ve sığınak bulunacak.

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, yeni huzurevinin yaşlılar için aktif yaşlanma sürecini daha keyifli hale getireceğini belirtti. Kütük, “Bu hizmetle, yalnızca yaşlılarımızın değil, dezavantajlı bireylerimizin de burada vakit geçirmesini sağlayacağız” dedi.

Fen İşleri Daire Başkanı Münevver Tetik ise mevcut huzurevinin yıkılması ve yeni projenin başlatılmasının Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade etti. Tetik, "Amacımız, sakinlerimizin sosyal ilişkilerini ve günlük aktivitelerini gerçekleştirecekleri güvenli bir ortam sağlamaktır" dedi.

Muğla’nın yeni huzurevi projesi, bölgedeki yaşlılara ve dezavantajlı bireylere daha güvenli, konforlu ve sosyal bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

İlgili Haberler

Vali Çelik trafik kazasında yaralanan vatandaşları ziyaret etti

01:04 - İnsan

BEUN Rektörü Özölçer, 23 Nisan’da makamını miniklere devretti

23:07 - İnsan

29 yıl önce şehit edilen öğretmenler anıldı

20:53 - İnsan

Muş’ta koruma altındaki çocuklardan anlamlı etkinlik

20:00 - İnsan

Herkes bir günlük makam isterken o vatman olmak istedi

18:52 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık