?>

Muğla'da 98 Tesis Geçici Olarak Kapatıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, il genelindeki otel ve tesislerdeki denetimlerin sıkı bir şekilde sürdüğünü açıkladı.

Genel - 2 saat önce

Muğla Valisi İdris Akbıyık, il genelinde gerçekleştirilen otel ve tesis denetimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 508 otel ve tesisin denetlendiğini, eksiklikleri bulunan 98 tesisin geçici olarak kapatıldığını, 154 tesis için ise kapatma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Valilik 75. Yıl Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Akbıyık, Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel yangınında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, Muğla’daki güvenlik ve denetim faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı. "İzinsiz faaliyet gösteren otel ve tesisler için kapsamlı denetimler yapıldı"

Muğla’da konaklama tesislerine yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Vali Akbıyık, Valilik koordinesinde oluşturulan denetim komisyonlarının işletme belgeleri olmayan veya güvenlik açısından eksikleri bulunan otel ve tesisleri incelediğini vurguladı. 98 otel ve tesisin eksiklikleri giderilene kadar kapatıldığını, 154 tesis için ise kapatma sürecinin devam ettiğini açıklayan Vali Akbıyık, bu denetimlerin Jandarma, Emniyet, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve belediyeler iş birliğiyle yürütüldüğünü ifade etti. "Deprem ve tsunami riskine karşı önlemler görüşüldü"

Vali Akbıyık, 28 Ocak 2025’ten bu yana Ege Denizi’ndeki Santorini Adası civarında meydana gelen sismik hareketlilik hakkında da bilgilendirme yaptı. Muğla kıyıları için muhtemel deprem ve tsunami riskine karşı alınacak önlemler konusunda uzman bilim insanları ve ilgili kamu kurumlarının katılımıyla kapsamlı bir toplantı yapıldığını belirtti. Vali Akbıyık, vatandaşları sosyal medyada yayılan dezenformasyonlara karşı uyararak, yalnızca resmi kaynakları takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Muğla’nın turizmde cazibe merkezi olduğunu belirten Vali Akbıyık, terör, organize suçlar, uyuşturucu ve kaçakçılık gibi suçlarla mücadelenin kesintisiz sürdüğünü söyledi. Emniyet ve jandarma ekiplerinin il genelinde siber suçlar, tarihi eser kaçakçılığı, ruhsatsız silah operasyonları ve trafik güvenliği konularında aktif çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Vali Akbıyık, özellikle okul çevrelerinde ve spor etkinliklerinde güvenliği artırmaya yönelik önlemler alındığını da sözlerine ekledi. Denetimlerin devam edeceğini belirten Vali Akbıyık, Muğla’da huzur ve güvenin sağlanması için tüm birimlerin 7/24 çalıştığını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

2025-02-07 18:19 - Ekonomi

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

Mersin Erdemli’de budanan dallar odun oluyor vatandaşların evleri ısınıyor

2025-02-08 11:09 - İnsan

Minibüs zamlarına tepki

2025-02-07 12:36 - İnsan

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

2025-02-07 18:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Maden-İş Genel Başkanı Akçul: "Gördük ki işçinin sesini duymamışlar, bizi hiç anlamamışlar"

17:07 - Genel

(Düzeltme) Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu

16:58 - Genel

Ankara Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu

16:46 - Genel

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov: "Suriye’nin parçalanmasına karşıyız"

16:31 - Genel

Esenler’de gazeteciler terör sorununu ele aldı

16:36 - Genel

Günün Manşetleri

Ormanlık Alanda Bulunan Cesedin Sırrı Çözüldü

16:05 - Asayiş

İstavrit Fiyatı Hamsiyle Eşdeğer Oldu

15:51 - Ekonomi

Sivasspor, Gaziantep FK Maçı İçin Hareket Etti

15:24 - Spor

Sevgililer Günü’nde Kırmızı Gül Yine Zirvede

15:22 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan İletişim İşbirliği Derinleşiyor

15:10 - Siyaset