?>

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

Ülkenin turizm lokomotiflerinde ilk sıralarda yer alan Muğla’nın 13 ilçesinden 10’unda bulunan denize girilebilecek toplam 145 plaj ve koylar birbirinden muhteşem güzellik taşıyor.

Turizm - 7 ay önce

Muğla’da denize kıyısı olan ilçelerin bilinen 145 noktası birbirinden güzel koy ve plajları içeriyor. Muğla Mimarlar Odası’nın verilerine göre 239 koy bulunan Muğla’da bunların 41 tanesi plansız yapılaşma, deniz dolgusu gibi çeşitli nedenlerle yok olmuş konumda. 94'ü de yok olma riski altında olmasına rağmen muhteşem güzellikler taşıyor.

Merkez ilçe Menteşe’de 5, Bodrum’da 10, Dalaman’da 14, Datça’da 25, Fethiye’de 26, Marmaris’te 40, Milas’ta 10, Ortaca’da 6, Seydikemer’de 3 ve Ula ilçesinde 6 yer olmak üzere toplamda 145 muhteşem yerle ilgili kayıta rastlamak mümkün.

 

EN FAZLA MARMARİS’TE

Gökova ve Hisarönü Körfezleriyle birlikte Akdeniz bölümünde de plaj ve koylara sahip Marmaris ilçesi kayıtlara girmiş resmen bilinen birbirinden güzel 40 plaj ve koyları barındırıyor. İşte oraları: Marmaris Halk Plajı, İçmeler Plajı, Turunç Plajı, Amos Koyu, Kumlubük, Çiftlik Koyu Plajı, Gebekse koyu, Hisarönü, Turgut Halk Plajı, Delikli Yol, Cin Bükü, Çubucak, Saranda, Söğüt Adası 3 Taşlar, Değirmen Adası, Suluca Ada, Taşlıca Adası, Zeytin Adası, Serçe Limanı, Bozukkale Koyu, Dirsekbükü Koyu, Saksılı Koyu, Sığ Liman, Cennet Koyu, Kameriye Adası, Aşk (Dişlice) Adası, Kocaada, Kocabahçe Koyu, Çanak Limanı, Mercimek Bükü, Söğüt, Kızkumu, Bencik Koyu, Bördübet Plajı, Boncuk Koyu, İncekum Plajı, Sedir Adası ve Kleopatra Plajı, Lacivert Koy, Cennet Adası Plajı, Abdi Reis Koyu, Hırsız Koyu, Löngöz, 7 Adalar.

 

FETHİYE 26 YER İLE İKİNCİ SIRADA

Fethiye koyları yemyeşil bitki örtüsü ile berrak mavi denizin iç içe geçtiği rotalar olarak tatilcilerin ve doğaseverlerin listesindeki önemli yerler arasında. Her ne kadar Kelebekler Vadisi ile Kabak Koyu arasındaki kaçak yapılaşma bakirliği bozmuş olsa da birçok noktası koruma altındaki Fethiye yine de huzurun adresi.

 

FETHİYE’DEKİ YERLER

Belcekız Plajı, Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı, Suncity Hotel’in Plajı, Kıdrak Koyu, Çalış Plajı, Şövalye Adası, Kuleli Plajı, Aksazlar Koyu, Boncuklu Koyu, Küçük Boncuklu Koyu, Küçük Samanlık Plajı, Büyük Samanlık Plajı, Serenity Beach, Kalemya Koyu, Kelebekler Vadisi Plajı, Kabak Koyu, Cennet koyu, Gemili Plajı, Turunç Pınarı Koyu, Darboğaz, Akvaryum Koyu, Soğuk Su Koyu, Deve Plajı, Katrancı Koyu Tabiat Parkı Plajları, Günlüklü Koyu ve Karaot Plajı.

 

25 YER İLE DATÇA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Büyük yerleşim merkezleri ve sanayi tesisleri olmayan Datça’nın havası kadar denizi de olağanüstü güzellikte ve tertemiz. Merkez ile birlikte diğer tüm noktalarda da aynı gönül rahatlığı içinde deniz keyfi yaşamak mümkün. Tertemiz plajlar ve koyları ile Datça tam bir Akvaryum cenneti. Her ne kadar kayıtlara bakıldığında 25 yerin ismi geçse de bazı kaynaklar Datça Yarımadası’nda 52 birbirinden güzel sahilin olduğunu yazar. Şunu unutmamak gerekir ki Datça Yarımadası’nda Marmaris’e ait koylar da bulunuyor.

 

İŞTE O 25 YER

Balıkaşıran Koyu, Aktur Kovanlık Koyu (Küçük Koy), Aktur Çiftlik Koyu (Büyük Koy), Karaincir Plajı, Perili Köşk Plajı, Sörf İçin Kızlanaltı Gebekum Plajı, Palaia Beach, Hastane Altı Plajı, Kumluk Plajı, Taşlık Plajı, Mandalya Plajı, Kargı Koyu, Akvaryum Koyu, Domuzbükü, Gabaklar Plajı (Kızılbük), Hayıtbükü, Ovabükü, Kurubük, Akçabük, Akvaryum Plajı Palamutbükü, Palamutbükü, Bağlarözü Plajı, Tekir Bükü, Murdala Koyu ve Kızlan Gereme Koyu.

 

DALAMAN’IN ÇOK SAYIDA KOYU GÖCEK KOYLARI ARASINDA ANILIYOR

Havaalanına yakınlığının yanı sıra doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Dalaman, eşsiz güzellikte plaj ve koylarıyla her yıl yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Hem kampçılar ve hem de sakinlikten hoşlananların favori tatil yerleri arasında bulunan Dalaman’ın Sarsala, Kleopatra Hamam, Akvaryum Koyu, Tersane Koyu, Yassıca Adaları, Sıralıbük Koyu, Bedri Rahmi Koyu ve Kille Koyu Göcek koyları olarak biliniyor. Dalaman’da bunlardan ayrı olarak Aşı Koyu, Kayacık Plajı, Gökgemile Koyu, Martı Koyu- Yavansu Koyu, Göbün Koyuları da meşhur.

 

BAZI BODRUM KOYLARINA YAZIK OLDU

Bodrum’un birbirinden güzel koylarından bazıları ve eşsiz doğa güzelliklerini barındıran deniz kenarlarının bol yıldızlı otellere kurban edilmesiyle birlikte ilçe bu konuda perişan edilmiş durumda. Beton yığınlarından arta kalan bazı yerler ise şunlar: Gümüşlük Koyu, Gündoğan Koyu, Kissebükü Koyu, Çakılyalı Koyu, İnceyalı Koyu, Hurma Koyu, Kargıcak Koyu, Göltürkbükü Cennet Koyu, Peksimet Koyu ve Iasos Koyu.

 

MİLAS’IN BAKİR KALMASI İÇİN BÜYÜK UĞRAŞ VERİLİYORMilas plajları, zengin tarihsel dokusu ve zeytin ağaçlarıyla çevirili doğal güzelliklerin bir yansıması adeta. Berrak denizi, yumuşacık kumsallarıyla dikkat çeken ilçe ve çevresinin bakir kalması için büyük çaba gösteriliyor. Milas’ta 10 güzel yer var: İncekum Plajı, Haydar Koyu, Zeytinli Kuyu Plajı, Gürçamlar Plajı, Manastır Halk Plajı (Güllük), Semiramis Plajı, Ören Plajı, Çökertme Koyu, Arpabükü Plajı ve Konfilikt Koyu.

 

ORTACA VE ULA İLÇELERİ AYNI SAYIYA SAHİP

Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve el değmemiş koylarıyla beğeni kazanan Ortaca ilçesinde katıtlarda birbirinden güzel 6 yer var. Bunlar, İztuzu Plajı, Sarıgerme Sarçed Plajı, Sarıgerme Halk Plajı (Belediye Plajı), İnardı Koyu, Candost Plajı, Delikli Ada.

Ula ilçesi denince ilk akla gelen yer içinde Kadınazmağı’nı barındıran Akyaka geliyor. Ula’da yeşil ağaçların çevrelediği plajlarda gün boyu deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Burada da Ortaca’da olduğu gibi 6 önemli yerin ismi geçiyor: Akyaka Halk Plajı, Albay Koyu, Çınar Plajı, Akçapınar Plajı, Çınar Beach Club ve Kite Beach.

 

MENTEŞE’DE 5, SEYDİKEMER’DE 3 YER ÜNLÜ

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Sevgililer Koyu Plajı, Ufuk Plajı, Karya Beach Camping, Turnalı Boncuk Koyu ve Akbük Koyu olmak üzere 5 yer var.

Seydikemer ilçesine bakıldığında ise Karadere Plajı, Kumluova Plajı ve Polis Ahmet Çelik Burnu öne çıkıyor.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Bayram Tatili Bodrum Turizmini Canlandırdı

13:52 - Turizm

MUĞLA'DA TARIMSAL ÜRETİM İÇİN YENİ ADIM

12:25 - Turizm

GETOB'DAN TURİZM BAKANLIĞINA ZİYARET

15:42 - Turizm

Muğla, MITT Moskova'da Tanıtılıyor

15:05 - Turizm

2025'TE ALMANYA'DAN 7,5 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

14:03 - Turizm

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü

13:00 - Spor

Adı börek kendi tatlı

12:58 - Kültür Sanat

Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı

12:47 - Asayiş

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Cihan Aydın yönetecek

12:33 - Spor

Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor

12:08 - Kültür Sanat