?>

Kadınlar Yakın Savunma Eğitimiyle Güçleniyor

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Yakın Savunma Sporu" kursu başlattı.

Spor - 3 ay önce

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, kadınların şiddete karşı bilinçlenmeleri ve kendilerini savunmaları amacıyla Menteşe Belediyesi tarafından "Yakın Savunma Sporu" kursu başlatıldı. Kadın Danışma Merkezi çatısı altında verilen bu eğitime üniversite öğrencilerinin yanı sıra ev kadınları da yoğun ilgi gösteriyor. Menteşe Belediyesi Psikoloğu ve Sosyoloğu, kurs öncesinde katılımcılara şiddet türleri ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi konularda kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.

Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’nde (MEGEM) gerçekleştirilen eğitimlerde, kadınlara yönelik fiziksel, ekonomik, psikolojik ve dijital şiddet gibi konular ele alındı. Özellikle üniversite öğrencilerinin sıklıkla karşılaştığı flört şiddeti konusunda bilgilendirilen kadınlara, belediyenin 7/24 ulaşılabilen Kadın Danışma Merkezi’ne başvuru yapabilecekleri hatırlatıldı. Eğitim kapsamında şiddetin farklı türleri ve temel nedenleri ayrıntılı şekilde açıklanırken, kursa katılan kadınlar yakın savunma sporları ile kendilerini koruma becerilerini geliştiriyor.

Kursiyerlerden Perihan Çetin, kendini koruma amacıyla kursa katıldığını belirterek, "Günümüzde kadına yönelik şiddet olaylarının arttığı bir dönemde, kendimi savunmayı öğrenmem gerektiğini düşündüm," dedi. Bir diğer kursiyer Sinem Eroğlu ise, “Menteşe Belediyesi'nin sunduğu bu kursta, savunma teknikleri öğrenmek benim için önemli. Kendimi güvende hissetmek istiyorum ve buradaki eğitim sayesinde bu alanda kendime olan güvenim artıyor,” ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediyesi yetkilileri, kadınların her alanda kendilerini güçlü hissetmeleri için sosyal ve psikolojik destek çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - Hatayspor: 0 (İlk yarı)

20:56 - Spor

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - Hatayspor: 0 (Maç devam ediyor)

20:27 - Spor

Elazığ’da gençler taekwondo müsabakaları yapıldı

20:44 - Spor

Sivasspor, Beşiktaş maçına hazır

19:26 - Spor

Adanaspor’da Hakan Keleş dönemi

18:08 - Spor

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık