?>

Muğlalı kadınlar taşıtların ustası oluyor

Muğla büyükşehir belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan ‘hayatımın ustasıyım’ eğitim programının ikinci etabı araç bakımı üzerine uygulamalı eğitimlerle devam etti.

Ekonomi - 2 ay önce

Kadınların teknik beceriler kazanarak günlük yaşamlarında daha bağımsız olmalarını destekleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta temel el aletleri kullanımı ve tamirat konularında eğitim verdiği kadınlara, şimdi de araç bakımı üzerine uygulamalı eğitimler sunuyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlerde katılımcılar; genel araç tanıtımı, silecek değişimi, yağ ve su değişimi, ampul ve sigorta değişimi ile lastik değişimi gibi konularda bilgi sahibi oluyor. Günlük hayatta sıkça karşılaşılan bu bakım işlemlerini kendi başlarına yapabilmeyi öğrenen kadınlar, araç kullanımı konusundaki özgüvenlerini artırıyor.

Eğitimlere katılan Sema Sultan Özdemir, "Çok iyi şeyler olacağına eminim. Şu anda başladığımız, eğer öğretilecek diye anlatılanları dinlediğimizde çok güzel. En azından arabamızın tekerlerini değiştireceğiz. Camı, silgeçlerimizin lastiklerini değiştirebileceğiz. İnşallah bunları hep birlikte göreceğiz. Yağ değişimine kadar göstereceklermiş, bu da güzel. Bu hafta duydum ve katıldım. Bundan sonra takip edeceğiz. Hepsinde olmaya çalışacağız. Yani bizim için iyi. Başkasına muhtaç olmadan yolda kaldığımız zaman kendisi kendimi görebilmeliyim" dedi.

Kursiyerlerden Emine Çakıroğlu, "Bizim açımızdan, özellikle bayanlar açısından erkeklere muhtaç olmama adına çok güzel olduğunu düşünüyorum. Bağımsızlığımızın bir nevi göstergesi ve ilanı diyorum. Evet, kursumuz bugün ilk gün başladı. Öncelikle ben Büyükşehir Belediyemize bu organizasyonu, eğitimi tertipleyen, emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bahsedilen eğitimler üç hafta boyunca sürecek. İnşallah üç hafta sonunda birazcık araç yönünden hayatımın ustasıyım olarak bilgilenmiş olacağımı düşünüyorum" dedi.

Yapılan çalışmaların 13 ilçeye yayılacağını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel, "Bir önceki ‘Hayatımın Ustasıyım’ projesinde kadınlara marangozluk, tesisat, elektrik ve boyacılık atölyeleriyle birlikte günlük hayatta kullanabilecekleri çalışma hayatlarında kullanabilecekleri, evlerinde kullanabilecekleri birçok meziyeti, birçok mesleği edindirmeye yönelik çalışmalar yaptık. 8 hafta sürecek o eğitimlerimiz devam ediyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan gelen yoğun taleple birlikte, bugün ‘Hayatımın Ustasıyım’ taşıtla birlikte yeni bir programa başladı. Bu çalışmalara Muğla’lı kadınların çok yoğun ilgisi var. Onlar istedikçe, onlar katılıma devam ettikçe bizlerin projeleri 13 ilçede yaygınlaşarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Atölyede yapılan çalışmalara değinen Ulaşım Dairesi Başkanı Süleyman Özdemir, "Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımızla birlikte yürüttüğümüz ‘Hayatımın Ustasıyım’ taşıt projesi kapsamında atölye eğitimlerimiz başlamıştır. Eğitimlerimiz üç hafta sürecektir. Burada kadınlara basit araç üzerindeki temel aracın tanıtımı, yağ kontrolü, lastik değişimi, su seviyesinin kontrolü gibi konular öğretilecektir. Buradaki amacımız, kadınların sosyal hayatta daha etkin olmalarını sağlamak, toplumsal cinsiyet eşitliğini ortaya çıkarmak hedeflenmektedir" dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras: kadınların yaşamın her alanında daha aktif rol alabilmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek Anadolu kadınının, azim ve kararlılıkla üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını tarih boyunca kanıtladığını açıkladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

İlgili Haberler

TZOB Genel Başkanı Bayraktar’dan ‘zirai don’ açıklaması: "İzmir’de bütün ürünlerde hasar var"

19:09 - Ekonomi

Rize’de av sezonu bilançosu: 91 bin TL ceza kesildi, 6 bin 500 ton ürüne el konuldu

18:36 - Ekonomi

Bursa’da "Uludağ Enerji Zirvesi" start aldı

17:34 - Ekonomi

Rakamlarla Silvan Sulama Tüneli

17:37 - Ekonomi

Cemre Çarşısı, Emine Erdoğan’ın katılımıyla yarın başlıyor

17:24 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş