?>

Muharrem İnce: "Bunu Kılıçdaroğlu’na bir destek olarak algılamayın"

Memleket partisi genel başkanı muharrem ince, eski chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun mahkemesine katılmasıyla ilgili, "bunu kılıçdaroğlu’na bir destek olarak algılamayın. Bir demokrasiye, özgürlüklere, siyasetçinin konuşmasına destektir" dedi.

Siyaset - 4 ay önce

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemesine katılmasıyla ilgili, "Bunu Kılıçdaroğlu’na bir destek olarak algılamayın. Bir demokrasiye, özgürlüklere, siyasetçinin konuşmasına destektir" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Genç Hukukçular Genç Mikrofon Programı’nda sahneye çıkan İnce, "Bir senedir hiç konuşmuyordum. Ne medyaya, ne televizyonlara, ne salonlara. Bir sene sonra gençlerin karşısına çıktım. Sizden bir isteğim var bugün beni terletin” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisi gibi aday olan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemesine katıldığı hatırlatılan İnce’ye aralarındaki buzların eriyip erimediği soruldu. İnce, soruya şöyle yanıt verdi:

"Kutuplaşmış bir siyaset var Türkiye’de. İşte Millet İttifakı, Cumhur İttifakı. Millet İttifakı kendi televizyonlarında, kendi gazetelerinde ’Yüzde 60’la kazanıyoruz’, ’Muharrem İnce’ oyları böldü’, propagandayı öyle bir yaptılar ki, ben de dedim ki, ’Ya bu doğru değil. Bu Ali Babacan’ın, Davutoğlu’nun, şunların, bunların yüzde 1 bile oyu yok.’ Baktım ki sonunda sahte dekontlar, sahte kasetler. İsrail **** sitesinden almışlar Muharrem İnce’nin ****su diye gezdiriyorlar. Baktım ki sonunda kaybedecek bunlar ama suçu bana atacaklar. Ben de bu olmasın diye ’çekiliyorum alın ne halimiz varsa görün’ dedim ve kaybettiler. O hayal pompalayanlar bugün yeniden Erdoğan’ın kazanması için elinden geleni yapıyorlar. Aynısını tekrar yapıyorlar. Aynı filmi tekrar seyredenler aptaldır. Aynı numarayı yiyorsa bir insan ona bir şey diyemem. O aptaldır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemesine neden gittim. Siyaset kişiler üzerinden yapılmaz. Siyaset ilke üzerinden yapılır. Ana muhalefet partisi liderliğini yapmış, cumhurbaşkanı adayı olmuş, 75 yaşına gelmiş bir isim sırf sözlerinden dolayı, konuşmasından dolayı, hırsızlığından dolayı değil, yolsuzluğundan dolayı değil. Sözlerinden dolayı siyasi yasak ve hapis istemi isteniyor. Bunu doğru bulmuyorum. Siyasetçi her sözü söylemeli. Bunu Kılıçdaroğlu’na bir destek olarak algılamayın. Bir demokrasiye, özgürlüklere, siyasetçinin konuşmasına destektir."

Ümit Özdağ ile yeni bir koalisyon oluşumu düşüp düşünmediği sorulan İnce, “Ümit Özdağ ile ben siyaset yapamam. Türkiye’nin mülteci problemi var ama Türkiye’nin gıda, su, enerji problemi var. Pasaportunun saygınlığı problemi var. Çok problemi var. Arkadaşım mı arkadaşım yanlış bir şey söylemeyeyim ama ben onla birlikte siyaset yapamam” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Başkan Faruk Özlü vatandaşla bir araya geldi

14:10 - Siyaset

Akçadağ’da vatandaş sordu, Başkan Ulutaş cevapladı

13:53 - Siyaset

Başkan Mehmet Canpolat, alana masa kurup vatandaşı dinledi

13:51 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur: "Yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışıyorlar"

10:40 - Siyaset

Zelenskiy: "Ukrayna ateşkesin Paskalya Bayramı’nın ötesine uzatılmasını önermektedir"

23:55 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel